hu en
2020. Február 19. 19:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Hajrában szerzett góllal jutottunk tovább a Magyar Kupában

Musliu a 89. percben döntötte el az Újpest elleni párharcot.

Magyar Kupa, 2019-2020, Nyolcaddöntő, VisszavágóMeccs center 
1-0
(0-0)
Musliu 89
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter, Stopira, Musliu, Tamás Olivér -- Elek, Pátkai -- Houri (Funsho 68), Kovács, Petrjak (Futács 90) -- Nikolics (Hodzic 75)

Újpest FC:
Pajovic -- Litauszki, Nwobodo, Simon (Perosevic 86), Zsótér, Szakály (Calcan 62), Balázs (Pauljevic 46), Heris, Onovo, Burekovic, Novothny
2020.02.19. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó8°C, felhős1794 nézőJátékvezetők: Vad II IstvánAlbert IstvánBuzás BalázsBerényi Tamás

Rövid időn belül harmadik alkalommal is megmérkőzött együttesünk az Újpest FC-vel, a tét ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutás volt. A visszavágó 0-0-ról folytatódott, miután az odavágón nem esett gól Szegeden.

Joan Carrillo vezetőedző ezúttal nem számíthatott a hosszabb ideje hiányzó Géresi Krisztián-Huszti Szabolcs duó mellett Rus Adriánra, Nego Loicra, Vinícius Paulóra, Fiola Attilára és Juhász Rolandra sem, Boban Nikolov viszont a kispadra leült. Most először kapott szerepet első csapatunkban tétmérkőzésen Tamás Olivér. Kezdőcsapatunk az alábbi volt: Kovácsik - Tamás O., Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Elek - Petrjak, Kovács I., Houri - Nikolics.

Az Újpestnél a várakozásoknak megfelelően visszakerült a kezdőbe több játékos, aki a hétvégi NB I-es fordulóban pihent, a névsor az alábbi volt: Pajovic - Balázs B., Litauszki, Heris, Burekovic - Nwobodo, Onovo, Szakály P. - Zsótér, Novothny, Simon K.

Három óriási helyzettel kezdődött a mérkőzés. Előbb Heris keresztpasszára csapott le Petrjak, de a kapussal szemben nem tudta gólra váltani a lehetőséget, Pajovic védett. A kifejelt szöglet után Petrjak remek labdával találta meg Tamás Olivért, aki megverte védőjét, majd az ötös sarkáról lőtt, Pajovic hárította ezt is. Nem sokkal később egy beadás Stopirát találta meg, aki csúsztatott, nem sokkal a kapufa mellé.

A 6. percben Petrjak veszélyes beadása zúgott el keresztbe Nikolics előtt, Houri-t megelőzve Balázs tette szögletre. Másodpercekkel később Zsótér bal oldalról lőtt, Kovácsik kiütötte, Stopira tisztázott. A félidő közepén elsősorban a mezőnyben folyt a játék, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A 32. percben Houri 27 méteres szabadrúgása Pajovic kezében halt el. A 43. percben Kovács passzolt fel Petrjaknak, aki egy érintésből, sarokkal tette Nikolics elé. Támadónk nagy helyzetben lőtt, de az újpesti kapus résen volt és hárított.

A szünetre 0-0-val vonultak a csapatok, a második félidőre Balázs Benjámin helyett Pauljevic Branko futott ki. Az 56. percben újabb könnyelmű passzt füleltünk le, Zsótér labdájával Houri lódult meg. Tökéletesen tálalt Nikolics elé a tizenhatoson belülre, támadónk lőtt, de Pajovic leért. Nem sokkal később Kovács fűzött át több védőt és lőtt fölé 17 méterről.

A 62. percben Szakály Péter hagyta el a pályát, Andreias Calcan érkezett. A 66. minutumban Obinna buktatta Petrjakot, sárgát kapott. Kicsivel később Funsho Bamgboye is lehetőséget kapott, Lyes Houri fejezte be ekkor a találkozót. Nigériai szélsőnk egy perc alatt besárgult, Calcant rántotta vissza. A 72. percben Pauljevic beadása kristálytisztán találta Zsótért, aki 11 méterről a jobb alsó mellé bólintott.

A 75. percben Nikolics is elhagyta a játékteret, Armin Hodzic folytatta. Három perccel később Bamgboye tolta meg a jobb oldalon, lecsúszott beadása kis híján behullott, a háló tetején landolt. A 86. percben Perosevic érkezett, Simon sétált le.

A 89. percben szöglethez jutottunk. Petrjak beadását Tamás Olivér megcsúsztatta, Stopiráról levágódott, majd a tömörülés közepette Musliu talált az újpesti kapuba (1-0).

A háromperces hosszabbítás alatt újabb találat már nem esett - Futács Petrjakot váltotta még -, 1-0-s összesítéssel jutottunk túl az Újpesten a Magyar Kupában és készülhetünk a negyeddöntőre.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek