hu en
2020. Február 15. 21:45  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Egygólos vereség a Ferencváros otthonában

Zubkov találata döntött a rangadón.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Tavaszi szezon, 21. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Zubkov 52
Ferencvárosi TC:
Dibusz -- Lovrencsics (Botka 81), Nguen (Varga 78), Zubkov, Kharatin, Civic, Sigér, Otigba, Blazic, Boli (Frimpong 86), Isael

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Musliu, Juhász, Hangya Szilveszter -- Elek, Pátkai -- Houri (Milanov 75), Kovács, Petrjak (Futács 83) -- Hodzic (Nikolics 61)
2020.02.15. BudapestGroupama Aréna9 fok, tiszta égbolt15271 nézőJátékvezetők: Berke BalázsBuzás BalázsSzert BalázsVígh-Tarsonyi GergőFarkas ÁdámPillók Ádám

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában került sor a 2019-20-as szezon második Ferencváros elleni rangadójára, együttesünk ezúttal idegenben, a Groupama Arénában lépett pályára. Ez volt a két együttes 100. találkozása az élvonalban.

Joan Carrillo vezetőedző ezúttal nem számíthatott a hosszabb ideje sérült Géresi Krisztián és Huszti Szabolcs mellett Boban Nikolovra, Nego Loicra, Rus Adriánra, Vinícius Paulóra és Fiola Attilára sem. Kezdőcsapatunk így az alábbi volt: Kovácsik - Hangya, Juhász, Musliu, Stopira - Pátkai, Elek - Petrjak, Kovács I., Houri - Hodzic.

A Ferencváros a legutóbbi, Honvéd elleni bajnokijukon is felállított csapattal kezdett: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Sigér, Kharatin - Isael, Nguen, Zubkov - Boli. Somália és Skvarka nem kerültek meccskeretbe, Dvali hosszabb ideje nem lépett pályára.

A 3. percben a miénk volt a meccs első lehetősége: Petrjak egy biciklicsel után ballal, 18 méterről lőtt, Dibusz lehúzta. Nem sokkal később Isael éles beadását ütötte el Kovácsik, majd Elek tisztázott. Lüktető maradt az összecsapás, a 15. percben Tokmac Nguen lőtt 16-ról, Kovácsik kiütötte, Stopira pedig takarított. A 18. percben Civic lövése pattant meg egy védőnkön, így az oldalhálóban kötött ki a labda.

A 20. percben Tokmac kapott jó indítást és Musliu szorításában lőtt, a kapufáról kipattant a labda. A 21. percben Hodzic kapott remek felpasszt, majd Houri is felzárkózott, aki hamarosan meg is kapta a játékszert. Blazic-ot egy biciklicsellel megverte, de ballal nem tudta kapura irányítani, mellé ment a lövés.

A 32. percben Isael tette le a labdát Zubkovnak, aki 8 méterről, jobbról a lövés helyett a passzt választotta, de Elek belenyúlt a labdába, így odalett a lehetőség. A 35. percben Boli buktatásáért Musliu sárgult be, Isael 17 méteres szabadrúgása viszont Kovácsik kezében halt el. A 40. percben Isael lőtt váratlanul, 33 méterről, kapusunk elindult a jobb oldalra, de a labda visszakanyarodott középre, hálóőrünk visszanyúlva kiütötte, majd Boli paskolta fölé a kipattanót.

A 47. percben Petrjakot rúgta meg Otigba - akinek volt már egy sárga lapja -, de csak szabadrúgás következett, kártya nem villant. Houri ívelte középre a szabadrúgást, amit Elek nagyon tisztán bólintott rá, de Dibusz fogta.

Az 51. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Tokmac kapott indítást védelmünk jobb oldalán, az alapvonalról középre játszott, Juhász hozzáért, a hosszún Zubkov érkezett és a kapuba passzolt (1-0).

A 61. percben cseréltünk először: Hodzic helyett Nikolics érkezett. A 65. minutumban Berke játékvezető reklamálásért kiállította kitmanünket, Lakatos Róbertet. A 73. percben Isael trükközései nyomán Boli elé került a labda, a támadó 18-ról lőtt, nagyon gyengén, Kovácsik felszedte. Pár perccel később Civic labdaszerzés után lőtt, 15 méteres kísérlete keresztbe ment a kapu előtt, Zubkov nem érte el a hosszún.

A 75. és a 81. percek között főleg a cserékkel telt az idő: Milanov Hourit váltotta, Tokmac helyére Varga jött, Lovrencsics pedig Botka kedvéért hagyta el a gyepet. A 82. minutumban 21 méterről Zubkov kísérletezett, Kovácsik kitolta. Nem sokkal később Petrjak-Futács változtatással zártuk a cserék sorát, míga a Ferencváros a 86. percben Boli-Frimponggal tette meg ugyanezt.

A 87. percben Elek küzdött Vargával, aki a tizenhatosra belépve elesett, Berke játékvezető büntetőt ítélt, középpályásunkat pedig második sárga lappal kiállította. A büntetőt Isael a bal alsóba szánta, de Kovácsik bravúrral kiütötte. Fellazult a védekezésünk az utolsó percekre, a 90. minutumban Zubkov nem találta el igazán jól helyzetben, majd Kharatin bombázott mellé. 

A 94. percben Milanov szöglete sokáig pattogott középen, majd Futács bólintotta fölé 8 méterről, így győzött a Ferencváros.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek