hu en
2020. Február 08. 19:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelem a Mezőkövesd elleni rangadón

Berecz találatával a vendégek szereztek vezetést, de Hodzic és Houri góljaival fordítottunk. A Vidihez csütörtökön visszatérő Nikolics Nemanja a 73. percben állt be 150. meccsére piros-kékben.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Tavaszi szezon, 20. fordulóMeccs center 
2-1
(2-1)
Hodzic 17, Houri 37
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius (Musliu 80), Juhász, Fiola -- Elek, Pátkai -- Petrjak (Funsho 44), Kovács, Houri -- Hodzic (Nikolics 73)
Berecz 16
Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos -- Nesterov, Besirovic, Zivzivadze, Berecz, Karnitskiy (Pekár 73), Pillár, Farkas, Cseri, Katanec, Jurina (Nagy 73)
2020.02.08. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó6°C, napos2716 nézőJátékvezetők: Solymosi PéterTóth II VencelKóbor PéterLémon OszkárVad II IstvánDucsai József

Az OTP Bank Liga NB I 20. fordulójában a második helyen álló csapatunk a harmadik helyezett Mezőkövesd Zsóry FC-t látta vendégül a MOL Aréna Sóstóban. A kezdés előtt Elek Ákost köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, középpályásunk ugyanis az Újpest ellen játszotta 200. NB I-es bajnokiját. 

A 3. percben Kovács lőtt kapu fölé, majd bő negyedóra játékot követően megszerezte a vezetést a vendég együttes: Cseri a bal szélről centerezett Berecznek, a Vidi kölcsönjátékosa 15 méterről a bal alsóba lőtt (0-1). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítésre, nem telt el ugyanis két perc és Elek szánta el magát 30 méteres átlövésre, Hodzic teljesen tudatosan beletette a lábát a kísérletbe, ami átverte Szappanost és a jobb alsóban kötött ki a játékszer (1-1).

A 20. percben Houri veszélyeztetett szabadrúgásból, a túloldalon pedig Cseri szabadrúgása akadt el a sorfalban. A 37. percben ritkán látható, hatalmas bombagóllal fordítottunk: Houri egy rosszul kivágott labda után 30-ról lőtt, a labdát mintha zsinóron húzták volna a jobb felsőbe (2-1)!

A félidő előtt két perccel Petrjakot rúgták fejbe véletlenül, a játékvezető azonnal mutatta, hogy jöjjön az ápolás. Sajnos ukrán szélsőnk nem tudta folytatni, Funsho érkezett a helyére még a szünet előtt. (Petrjak a találkozó után a kórházban az ilyenkor kötelező vizsgálatokon részt vett, de szerencsére semmi komolyabb problémát nem találtak nála az orvosok, most már jól van - tájékoztatta honlapunkat dr. Kovács Tibor a találkozó után.)

A második játékrészt a Mezőkövesd kezdte veszélyesebben, az 53. percben Berecz tette ki balra Cserinek a labdát, aki pontosan megtalálta védelmünk bal oldalán a társat, ő pedig be is fejezte az akciót góllal - csakhogy középen Zivzivadze összeütközött Viníciusszal, akit később ápolni is kellett, így Solymosi játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az 56. percben Stopira beadása után Funsho 6 méterről fejelt, Szappanos óriásit védett! 

A 71. minutumban Funsho szerzett labdát Pillártól és vezethette üresen a tizenhatosra, de nem célzott pontosan, mellé ment a labda! A 73. percben Nikolics Nemanja csereként lépett pályára - ez volt a csütörtökön Fehérvárra visszatérő támadó 150. meccse piros-kékben! 

Az utolsó perceket megnyomta a Mezőkövesd, a 86. percben gólt is szereztek: Cseri találta meg Bereczet, aki beadott, a kipattanót Nagy Dániel lőtte kapura, Besirovic lesen állva átugrotta, Kovácsik nem tudott védeni, de Kóbor asszisztens beintette a lest. Az utolsó pecekben már nem változott az eredmény, csapatunk küzdelmes mérkőzésen 2-1-re nyert!

Kedden este az Újpest FC ellen játszunk Magyar Kupa-meccset Szegeden. 

CÍMKÉK
2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek