hu en
2020. Február 03. 11:05  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A 2020-ban még veretlen Debrecenhez látogatunk a hétközi NB I-es fordulóban

A hajdúságiak négy pontra vannak a 4. helytől és három pontra a 10.-től.

 

Február 4-én és 5-én kerül sor az OTP Bank Liga egyetlen hétközi fordulójára a 2019-20-as idényben, a MOL Fehérvár FC szerdán, 18 órai kezdettel a DVSC otthonában lép pályára.

A hajdúságiak kevés igazolást hajtottak végre a télen, ennek ellenére kiválóan kezdték a 2020-as évet: 4-0-ra verték az Újpest gárdáját, majd 0-0-s döntetlennel pontot szereztek Felcsúton a Puskás Akadémia ellen. Utóbbi eredménnyel - és a Diósgyőr sikerével - visszacsúsztak a 8. helyre a tabellán, de csak 4 pontra vannak a 4. PAFC-tól (igaz, a 9-10. Kisvárda és Paks is csak 3 egység távolságra helyezkedik).

Az edzőcsere - Herczeg Andrást Vitelki Zoltán váltotta - mellett Malajziából leigazolták a szerb Luka Milunovic-ot, a néhány hete szabadon igazolható, a Haladástól korábban személyes okok miatt távozó Yuriy Habovdát, valamint az ifjúsági csapatból felkerült a 18. életévét csak február 21-én töltő Baráth Péter. Előbbi kettő bemutatkozása egyelőre várat magára, míg az 5 távozó közül egyedül Kuti Krisztiánnak van NB I-es meccse, de utoljára ő is tavaly februárban játszott.

A legnagyobb erősítés így talán Bódi Ádám felépülése, aki hosszabb kihagyása után már november 30-án is játszott, visszatérése óta pedig a DVSC 5 meccsen csak egyszer szenvedett vereséget, éppen a sereghajtó Kaposvártól. Hiányzott viszont az elmúlt időszakban az első számú kapus, Nagy Sándor, akinek november közepén szakadt be a combizma; Tőzsér Dániel egy felkészülési mérkőzésen bokasérülést szenvedett és január 20-án megműtötték; a minden sorozatot figyelembe véve 1372 játékperc alatt 8 gólig és 3 gólpasszig jutó Haruna Garbának combproblémái voltak. Bényei Balázst Felcsúton kiállították, így eltiltott lesz szerdán.

Ami az InStat statisztikáit illeti, átlagpontszám alapján a Loki legjobbja a kapus Kosicky (276), ám ő csak 7-szer játszott az eddigi 18 bajnokiból, őt leszámítva Szécsi Márk (252) emelhető ki, majd Varga Kevin (252) jön. Rajtuk kívül a DVSC-ből még Nagy Sándor, Ferenczi János, Varga Kevin és Kinyik Ákos kerültek be a forduló csapataiba 2019-20-ban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek