hu en
2020. Január 30. 20:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Új szabályok az NB I-ben a 2020-2021-es szezontól

Maximum 25 fős élvonalbeli keretek lesznek, változik a Magyar Kupa lebonyolítása is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége több változtatásról is döntött, amik a 2020-2021-es szezontól lépnek életbe - olvasható az mlsz.hu-n.

A legfontosabb döntések

- Az új szezontól 25 főben határozza meg a játékoskeretek méretét az MLSZ elnöksége az OTP Bank Ligában annak érdekében, hogy csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szerepeltetett labdarúgók száma. A 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető. A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új a szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét. 

- A Magyar Kupa 2020-ban rajtoló idényétől minden körben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Újrajátszás továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését. A professzionális csapatok a 6. fordulóban (szeptember 19-én), a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz, és kiemeltként egymással nem találkozhatnak. A döntőt a Puskás Arénában rendezik 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

- A 2020-2021-es bajnoki szezon 12 csapata alig két héttel az Európa-bajnokság londoni döntője után, augusztus 1-én kezdi meg az őszi idényt, amely a 16. fordulóval, december 12-én ér véget.

 

Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek