hu en
2020. Január 28. 13:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ÉRDEKESSÉG
Öt dolog, amire az Újpest elleni bajnoki kapcsán figyelni érdemes

Légiósok kontra magyarok a kezdőkben, kiegyenlített újpesti mérleg, InStat-átlagok - érdekességek a hétvégi találkozó előtt.

A MOL Fehérvár FC a 18. fordulóban az Újpest FC együtteséhez látogat. A molfehervarfc.hu most öt olyan dologra hívja fel a figyelmet a találkozóval kapcsolatban, amelyre érdemes lesz figyelni.

Novothny - megint

A veszprémi születésű támadó még 2012-ben, 18 esztendősen került a Napoli csapatához, de a felnőttek között végül nem jutott szóhoz, pályafutása során pedig összesen már 9 különböző csapatban játszott. 2015-ben tért vissza először Magyarországra és vált kezdőjátékossá, a Diósgyőrnél 55 meccsen 14-szer talált be. Közben az Újpest kötelékébe került, 2017-től 2019 március elejéig abszolút kezdőnek számított a lila-fehéreknél, 54 bajnokin 26 gólt lőtt, majd a dél-koreai másodosztályban, a Busannál futballozott kölcsönben. Szerződése lejártával visszatért a negyedik kerületbe és 2020-tól a távozó Feczesin Róbertet váltotta a kezdőcsatár szerepkörében.

51 éves vezetőedzők csatája

Joan Carrillo, illetve az Újpest FC vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic egyaránt 1968-ban születtek, 51 évükkel még egyáltalán nem tartoznak az idősebb edzői generációhoz - ennek ellenére az OTP Bank Liga jelenlegi 12 trénere közül csak ketten születtek náluk korábban: Dajka László (Kisvárda) 1959-es, Giuseppe Sannino (Honvéd) 1957-es.

Kiegyenlített mérleg

Az Újpesté az NB I legkiegyenlítettebb mérlege, hiszen jelenleg 7 győzelemmel és 7 vereséggel - valamint 3 döntetlennel - állnak. Eredményeik meglehetősen változatosak, zsinórban két meccsnél tovább tartó győzelmi és vereségi sorozatuk sem volt még a 2019-20-as idényben.

Légiósok

Az Újpest FC a hétvégén 4-0-s vereséget szenvedett a Debrecen vendégeként. A találkozón a lila-fehérek kezdőcsapatában 5 légiós (Ristevski, Heris, Burekovic, Onovo, Obinna) volt, viszont Joan Carrillo kezdőcsapatában mindössze kettő: Visar Musliu és Ivan Petrjak. Ennél kevesebb külföldivel egyébként a 17. fordulóban mindössze a Debrecen (1) és a kizárólag magyarokból álló Paks (0) állt ki.

Hatszor a forduló csapatában

Az ősz, illetve a legutóbbi meccsnap folyamán az InStat statisztikái alapján az Újpest játékosai mindössze hat alkalommal kerültek be a forduló csapatába: kétszer-kétszer Feczesin Róbert és Branko Pauljevic, egyszer-egyszer pedig Zsótér és Obinna. Ennél csak a Diósgyőr és a Kaposvár labdarúgói szerepeltek kevesebbszer, míg a Vidiből 26-szor számolhattunk be bekerülőről.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek