hu en
2019. December 04. 23:04  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magyar Kupa: a Vác - Újpest párharc győztese lesz az ellenfelünk a legjobb nyolc közé jutásért

A hivatalos játéknapok: február 12. és február 19. Idegenben kezdünk.

Csapatunk a Magyar Kupa 8. fordulójában 1-0-ra győzött az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában december 3-án este és bejutott a legjobb tizenhat közé. A újabb kör sorsolását december 4-én, 23.00-kor tartották.

A Vidi a Vác FC - Újpest FC párharc továbbjutójával találkozik február 12-én és 19-én (ezek a hivatalos játéknapok, de pontos időpont csak később lesz), a tét a legjobb nyolc közé jutás. Idegenben kezdünk.

A Vác - Újpest összecsapást a pálya használhatatlansága miatt december 4. helyett december 11-én játsszák le, akkor derül ki tehát, ki ellen folytatjuk a Magyar Kupa-küzdelmeket februárban.

Vác FC

A Vác FC jelenleg az NB II 19. helyén tartózkodik, 18 fordulót követően mindössze 6 pontjuk van. A Magyar Kupában idén már jártak Fejér megyében, amikor a Kelen SC kiejtése (3-0) után a Sárbogárdot (3-1) is legyőzték a sorozatban.

A Váccal az elmúlt években kétszer is találkoztunk a sorozatban. 2017-ben 3-1-re kikaptunk a III. Kerületi TVE pályáján, egy évvel később viszont a Magyar Kupa-győzelemig vezető út során ugyanilyen arányban nyertünk az Újpest stadionjában.

Újpest FC

Az Újpest a bajnokság 6. helyéről várja a folytatást, jelenleg 9 ponttal állnak a Vidi mögött a tabellán. Idén eddig egyszer mérkőztünk velük, akkor 2-0-ra alulmaradtunk a MOL Aréna Sóstóban. A Magyar Kupából eddig az FC Hatvant (2-0), majd az FC Ajkát (5-2) ejtették ki.

A lila-fehérekkel a Magyar Kupában már 10 alkalommal találkoztunk, először 1973-ban, utoljára 2015-ben. A legutóbbi két meccset megnyertük, akkor kettős győzelemmel jutottunk a sorozat fináléjába, ezen kívül viszont csak a legelső találkozón arattunk győzelmet, akkor nagy meglepetésre 2-1-re nyertünk az 1970-es évek sikeres Újpesti Dózsája ellen.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek