hu en
2019. November 21. 15:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
JUBILEUM
1 éves a MOL Aréna Sóstó!

21 tétmérkőzés, 16 győzelem a Vidi mérlege a 2018-ban átadott létesítményben.

Gyorsan eltelt az első 12 hónap: ma egy éve adták át a MOL Aréna Sóstót! A MOL Fehérvár FC új otthonát 2018. november 21-én egy Újpest elleni bajnoki sikerrel avattuk, azóta pedig több szép sikernek is tapsolhatott már az arénában a közönség. Íme, néhány adat az elmúlt esztendőről!

16 győzelem, 40 gól

21 tétmérkőzést vívott eddig a Vidi az új stadionban, ebből 18 bajnoki, 3 pedig Magyar Kupa-találkozó volt. Az OTP Bank Ligában mérlegünk 13 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség, gólkülönbségünk 29-19. A sikerek között szerepel a tavaly decemberi, FTC elleni 2-1-es győzelem a Chelsea-vel játszott 2-2 után néhány nappal, valamint többek között egy Diósgyőr elleni 5-1, vagy épp a Kisvárda 3-0-s legyőzése.

A Magyar Kupában eddig nemcsak hibátlanok vagyunk a MOL Aréna Sóstóban, de gólt sem kaptunk: a Taksonyt 3-0-ra, a Ferencvárost 2-0-ra, a Debrecent 1-0-ra vertük a tél és a tavasz folyamán.

Gólarányunk így 21 mérkőzésen összesen 40-19.

Hodzic a MOL Aréna Sóstó ásza

A 40 találatot 13 különböző játékosunk szerezte, de közülük is kiemelkedik bosnyák válogatott támadónk, Armin Hodzic, aki nem kevesebbszer, mint 8-szor ugrasztotta talpra klubunk szurkolóit ma egyéves otthonunkban. A képzeletbeli góllövőlistán őt Futács követi 6 góllal, majd a négygólosok következnek: Scsepovics, Kovács István és Milanov. A jelenleg rehabilitációját végző Huszti Szabolcs háromnál tart eddig.

Középhátvédeink sem tétlenkedtek ugyanakkor a MOL Aréna Sóstóban, hiszen az első két találatot csapatkapitányunk, Juhász Roland jegyezte, aki később a Diósgyőrt is szomorította egyszer. Rajta kívül poszttársa, Visar Musliu augusztusi érkezése óta két alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Az említetteken kívül még Nikolov (2), Elek, Nego és Hadzic (1-1) ünnepelhettek gólt a MOL Fehérvár FC otthonában 2018. november 21. óta.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek