hu en
2019. November 20. 12:00  -  Guber Péter   -   Fotó: sportmedia.mk, fcf.cv, nfsbih.ba
VÁLOGATOTT
Nikolov és Hodzic is gólt szerzett az Eb-selejtezőkön

Így szerepeltek a Vidi külföldi válogatott játékosai a novemberi selejtezőmérkőzéseken.

Kedd este ért a novemberi válogatott szünet és egyúttal az Eb-selejtezők csoportküzdelmei is lezárultak. A magyar nemzeti csapat eredményeiről már beszámoltunk - Pátkai és Kovács István is szóhoz jutottak -, de természetesen nemcsak a mieinknek volt feladatuk az elmúlt egy hétben, hanem a Vidi külföldi labdarúgóinak is.

Ezúttal a MOL Fehérvár FC öt légiósa kapott behívót hazája válogatottjába, mégpedig Rus Adrián, Visar Musliu, Boban Nikolov, Stopira és Armin Hodzic. Örömteli, hogy mindannyian pályára léptek az összes mérkőzésen, amelyen jogosultak voltak játszani.

Észak-Macedónia

Észak-Macedónia halvány reményekkel várhatta a hátra lévő két mérkőzést, hiszen egyenes ági Eb-kvalifikációjukhoz nem lett volna elég az sem, ha nyernek Ausztriában és Izrael ellen, mert a "sógorok" esélyesnek számítottak az utolsó, lettek elleni selejtezőjükön is.

A bécsi mérkőzésen Musliu piros lapot, Nikolov pedig három sárga lapot követő automatikus eltiltás miatt nem léphettek pályára, Ausztria pedig 2-0-ra nyert, matematikailag is bebiztosítva kijutását. Az utolsó, Izrael elleni találkozó így tét nélküli volt a balkáni ország számára, ennek ellenére kezdőcsapatuk nem sokban különbözött a megszokottól, két játékosunk egyaránt ott voltak a pályán.

És nemcsak ott voltak, hanem hozzá is járultak a sikerhez, ugyanis mindketten végigjátszották az összecsapást, ráadásul az egyetlen és ezáltal mindent eldöntő gólt Boban Nikolov szerezte.

Észak-Macedónia kisebb meglepetésre Szlovéniát és Izraelt is megelőzve a harmadik helyen végzett csoportjában, márciusban pedig Koszovóval találkozik a Nemzetek Ligája D-divíziójának rájátszásában, majd siker esetén a Fehéroroszország-Grúzia összecsapás nyertese vár rájuk.

Bosznia és Herceogvina

A bosnyákok is egy szalmaszálba kapaszkodhattak a novemberi meccseket megelőzően, hiszen egyenes ági kijutásukhoz a korábban remekül szereplő Finnország Liechtenstein ellen elveszített pontjai kellettek volna, miközben ők a hibátlan Olaszországot kellett volna, hogy megverjék.

Egyik sem sikerült, hiszen a finnek 3-0-ra nyertek, Bosznia pedig a 61. percben beálló Hodzic-csal a soraiban 3-0-ra kikapott, így az utolsó találkozó ott is tét nélküli volt. Liechtensteinben már kezdőként szerepelt és végig is játszotta az összecsapást a Vidi támadója, aki duplázni tudott a záró selejtezőn, ezzel csoportnegyedik helyhez juttatva hazáját a J-csoportban.

Bosznia és Hercegovina számára sem zárult azonban be az Eb-kvalifikáció kapuja, hiszen a B-divízió rájátszásában előbb Észak-Írországgal csapnak össze márciusban, továbbjutás esetén pedig a Szlovákia-Írország nyertese ellen vívhatják ki a részvételt.

Románia

Természetesen a románok is befejezték a selejtezőket és egyenes ágon ők sem tudtak kvalifikálni az Európa-bajnokságra. Helyzetük annyiban különbözött a macedón-bosnyák kettősétől, hogy Rusék sorsa a saját kezükben volt, igaz, Svédország és Spanyolország legyőzése is szükséges lett volna a kijutáshoz.

Egyik sem jött össze, hiszen keleti szomszédaink előbb Bukarestben maradtak alul a svédekkel szemben, majd már tét nélküli mérkőzésen, Madridban ötgólos vereséget szenvedtek. Rus Adrián mindkét összecsapást végigjátszotta, utóbbin öngólt szerzett.

Románia az UEFA pénteki sorsolásán Magyarországgal együtt érdekelt, ekkor derül majd ki, hogy Izland, Bulgária, Izrael, Magyarország, Skócia, Norvégia és Szerbia közül mely együttesekkel mérkőzhet a Nemzetek Ligája rájátszásában.

Zöld-foki Köztársaság

Balhátvédünk, Stopira hazájával az afrikai zónában szerepel, ahol a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupája selejtezői csak most kezdődtek. A kvartettek első két helyezettjei lehetnek majd ott az ANK-n, Zöld-foki Köztársaság az F-csoportban szerepel Kamerunnal, Mozambikkal és Ruandával együtt.

Stopira mindkét novemberi összecsapást végigjátszotta, a nemzeti csapat pedig előbb bravúrdöntetlent ért el a csoport favoritjának számító Kamerun otthonában, majd hazai pályán kétszer is vezetve, egy 91. percben kapott góllal végül 2-2-t játszott Mozambikkal. Zöld-foki Köztársaság így most a 3. helyet foglalja el a tabellán.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek