hu en
2019. November 19. 15:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt dolog, amire a Puskás Akadémia elleni mérkőzéssel kapcsolatban figyelni érdemes

Futács, Hodzic és Gyurcsó ütközete; gólerős PAFC; rutinos és kevésbé rutinos keretek.

Két hét után, november 23-án folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. A MOL Fehérvár FC a 13. fordulóban a Puskás Akadémia FC-t fogadja a MOL Aréna Sóstóban. A molfehervarfc.hu most öt olyan dologra hívja fel a figyelmet a találkozóval kapcsolatban, amelyre érdemes lesz figyelni.

Ismerős arcok nélkül nehezebben megy a Puskás Akadémiának

A felcsúti gárdában számos olyan labdarúgó akad, aki korábban klubunknál is futballozott hosszabb-rövidebb ideig. Közülük is kiemelhető Gyurcsó Ádám és Szolnoki Roland, akik egyaránt több mint 5 évig szolgálták a Vidit és akik idén a PAFC kulcsjátékosai - előbbi a legfőbb gólgyáros, utóbbi pedig a csapatkapitány. A szélsővel érkezése óta kétszer, a jobbhátvéddel egyszer fordult elő a 2019-20-as idényben, hogy bajnokin nem került a kezdőcsapatba, a Puskás Akadémia pedig egyik találkozót sem tudta megnyerni. Gyurcsó az 5. (ZTE, 1-1) és a 12. (Újpest, 1-3) körökben a kispadra ülhetett le és onnan szállt be később, míg Szolnoki eltiltás miatt a Honvéd elleni találkozóról (1-2) hiányzott eddig.

Gólvadászok csatája

A MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia összecsapásán a bajnokság legeredményesebb gólvadászai is találkoznak. Az OTP Bank Ligában jelenleg a Vidi duója, Futács és Hodzic áll az élen 7-7 találattal, de 5-nél jár már Gyurcsó Ádám is, aki csak augusztus végén csatlakozott a PAFC-hoz. Mind a hárman csapatuk összes góljának legalább egynegyedét szerezték. Bosnyák támadónk gólmutatója 0,64; a Vidi 18-asáé 0,7; míg egykori szélsőnké 0,625.

Idényrekorder győzelem

A Puskás Akadémia FC a Magyar Kupa 2. főtáblás fordulójában óriási, ritkán látható különbséggel, 15-0-ra győzte le a Maglódi TC csapatát és jutott a 32 közé. Ilyen mértékű sikert az NB I-ben természetesen nem látni, de még a kupasorozat főtábláján is szökőévente fordul elő. A 128 csapatos főtábla kialakítása óta ennyi gólt még egy gárda sem lőtt, a legközelebb ehhez az Újpest járt 2015-ben, amikor a Vértessomlót ütötték ki 14-0-ra. A PAFC-nál az OTP Bank Ligában is csak a DVSC, valamint a Vidi szerzett több gólt 2019-20-ban.

Friss felcsúti keret, rutinosabb fehérvári

Azt szurkolóink bizonyosan tudják, hogy a MOL Fehérvár FC keretében több olyan labdarúgó is akad, aki már hosszú-hosszú évek óta a klubot erősíti, hiszen Vinícius Paulo, Kovács István és Stopira is játszottak már a 2012-es Európa Liga-csoportkörben is pályára léptek, Juhász Roland pedig közvetlenül azt követően érkezett.

A Puskás Akadémia részéről a még mindig csak 23 esztendős Spandler Csaba az, aki több mint öt éve van a klubnál, de rajta kívül alaposan kicserélődött a keretük, hiszen őt Hegedüs Lajos követi, aki 2016 nyarán szerződött a PAFC-hoz. Nála a felsorolt vidis négyesen kívül előbb érkezett még Fehérvárra Anel Hadzic, Géresi Krisztián, Nego Loic, Kovácsik Ádám és Pátkai Máté is, azaz összesen 9 labdarúgó. Játékosaik átlagosan 461 napja vannak szombati ellenfelünknél, míg a Vidinél ugyanez a szám 940.

Kritikus második félidő

A szombati összecsapáson kritikus lehet a második félidő eredménye, hiszen együttesünk a szezon eddigi szakaszában a legsikeresebb csapatnak számít a záró játékrész során szerzett legtöbb gól (17) és kapott legkevesebb gól (4) tekintetében is. Ráadásul a fölény sem kicsi, hiszen a 46. perctől az Újpest a második legsikeresebb 12 találattal (a PAFC 10-nél tart), míg a jól záró védelmek "versenyében" a Mezőkövesd és az FTC követi a Vidit 6-tal (a PAFC 9-et kapott).

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek