hu en
2019. November 19. 07:00  -  molfehervarfc.hu   -   adidas.com   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Már a Vidinél is debütált a 2020-as Eb hivatalos labdája

A Puskás Akadémia FC elleni bajnokin szurkolóink is láthatják az Uniforiát.

A 2020-as Európa-bajnokságon – melyet 12 városban rendeznek meg – ünneplik a torna 60. évfordulóját. Az adidas november 6-án mutatta be a bajnokság hivatalos meccslabdáját, a Uniforiát. A játékszer a labdarúgás egységesítő ereje és az eufória tiszteletére kapta ezt a nevet. Célja az összetartozás megünneplése, melyet a jövő évi esemény is ösztönöz a kontinensen - olvasható az adidas sajtóközleményében.

A több országos szervezési formátum új a torna történetében – most először játszódik majd 12 különböző országban. A labda megjelenésében visszaköszön a határok elmosódása, valamint a sportolók és szurkolók sokszínűsége is. A 2018-as tervezési munkák megkezdésekor ezek a jellemzők játszották a fő szerepet a dizájn kialakításában, melyben a labdarúgás és a művészet keveredik.

"A hivatalos meccslabda tervezésekor a cél a kultúra kifejezése volt – az utca szellemének megjelenítése, amelyet így elviszünk a stadionokba is. A legnagyobb európai városokban mind azt tapasztaltuk, hogy erősen él egy igény, mely szerint egyesülnünk kell a változáshoz. A világ egyik legfontosabb sporteseményeként a 2020-as Európa-bajnokság remek lehetőséget kínál arra, hogy erősítse az egységet és ünnepelje a sportot, mely hídként szolgál az emberek, ötletek, eszmék és kreativitás tengerében" - mondta Anika Marie Kennaugh, az adidas terméktervezője.

A Uniforia dizájnjában merész, fekete ecsetvonású vonal látható, amely a labdán keresztül haladva jelképezi a határok elmosódását és azok átlépésének fontosságát. Ez tükrözi a verseny új sokhelyszínes formátumát. A fekete vonalak közé világos, fényszerű színeket ékeltek az adidas tervezői, ezzel is jelképezve a torna sokszínűségét és kultúrákat összehozó erejét.

A története 60. évfordulóját ünneplő 2020-as Európa-bajnokságot 12 ország városaiban rendezik meg – London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Szentpétervár, München, Róma, Bukarest, Baku és Budapest ad majd otthont a tornának. Az egyes stadionok GPS koordinátái is megtalálhatók a Uniforia dizájnjában, így megemlékezve az egyedi és történelmi formátumról. A labda tervezésénél figyeltek a pályán való láthatóságára is, melyet a „Hi-White” anyag segít elő.

Sóstói bemutatkozás

Már a MOL Fehérvár FC játékosai is kipróbálták az új labdát, sőt a Vidi - Budaörs felkészülési mérkőzésen debütált is. Csapatunk az Uniforiával edz és a Puskás Akadémia FC elleni bajnokin is főszerepet kap majd!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek