hu en
2019. November 19. 08:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A negyedik helyezett Puskás Akadémia FC érkezik szombaton

A felcsúti együttessel augusztusban találkoztunk utoljára, akkor 2-0-ra nyertünk idegenben.

Szombat délután, az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadéma FC-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

A bajnokság 4. legértékesebb keretével rendelkező, a transfermarkt.de portál által összesen 8,83 millió euróra taksált PAFC a 11. fordulóban egy sikerrel akár élre is állhatott volna, de ekkor előbb vereséget szenvedtek a Budapest Honvéd együttesétől (1-2), majd az Újpest FC-től (1-3) is, így most 6 egység hátránnyal a 4. pozíciót foglalják el.

A keret legértékesebb játékosát egyetlen Vidi-szurkolónak sem kell bemutatni, Gyurcsó Ádámról van szó, aki önmagában 1 millió eurót ér, utána Ezekiel Henty (700 ezer euró) és Thomas Meissner (650 ezer euró) következnek – ők is részei a PAFC nyári erősítéseinek, melynek során rajtuk kívül a kezdőcsapatba érkezett még Vanecek és van Nieff is. A házi gólkirály 5 találattal Gyurcsó, aki egyébként csak augusztus végén érkezett a klubhoz és még a 600 játékpercet sem lépte át, Henty és Vanecek 4-4-nél járnak. A kanadai táblázaton korábbi szélsőnk (5+1) és a cseh csatár (4+2) mellett Knezevic (2+4) állnak az élen. Még egyetlen minutumot sem hagyott ki az idényből Hegedüs kapus, Hadzhiev, a középhátvéd és a múlt pénteken a válogatottban is debütáló Nagy Zsolt, de minden alkalommal láthatták a nézők Meissnert, Vaneceket, van Nieffet, Knezevic-et és Sóst is.

A Puskás Akadémia viszonylag rendszeresen ad játékost az InStat forduló csapatába – Hazdhiev már háromszor bekerült -, sőt Vanecek és Gyurcsó már az adott kör legjobbjai is lettek egyszer-egyszer. A felcsútiak keretében számos egykori Vidi-játékos van a már említett Gyurcsó Ádám mellett is, Varga József, Ezekiel Henty, Sós Bence, Szolnoki Roland és Nagy Zsolt bajnokaink, Laky László és Spandler Csaba utánpótlásunkban futballoztak korábban.

Legutóbb augusztusban, a 2019-2020-as szezon 2. fordulójában játszottunk a felcsútiakkal, akkor 2-0-ra nyertünk idegenben Huszti és Futács találataival.

A találkozóra a jegyinformációkról ide kattintva tájékozódhat!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek