hu en
2019. November 18. 13:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu, mlsz.hu
Pátkai Máté: "Okosan és türelmesen kell játszanunk"

A Vidi középpályása Marco Rossi szövetségi kapitánnyal együtt tartott rövid sajtótájékoztatót Budapesten, mielőtt a válogatott elindult Walesbe.

A magyar válogatott hétfőn elindult Cardiffba, a kedd esti, Wales - Magyarország Eb-selejtező helyszínére. Az utazás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Pátkai Máté, a Vidi labdarúgója tartott közös doorstep sajtótájékoztatót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

"A legfontosabb, hogy elhiggye a csapat, hogy meg tudja nyerni ezt a mérkőzést. Véleményem szerint ez a kulcs a sikerhez és a direkt Eb-kvalifikációhoz. A walesieknek nagyon veszélyes támadóik vannak, ugyanakkor Azerbajdzsán ellen a védelmükben felfedeztem sebezhető pontokat. Rajtuk nagyobb a nyomás, mivel ők játszanak otthon. Őket a második kalapból sorsolták, így tőlük alapelvárás az Eb-kvalifikáció. Ez egyben azt is jelenti, hogy nekünk okosan és türelmesen kell játszanunk ellenük" - mondta középpályásunk.

Marco Rossi szerint minden mérkőzésen vannak olyan tényezők, amelyeket egy csapat befolyásolni tud, és vannak olyanok, amelyeket nem.

"Őszintén mondhatom, minden olyan dologra, amelyet befolyásolhatunk, felkészítettük a csapatot. Arra számítunk, hogy a walesiek nagyon agresszíven fognak kezdeni, így kulcsfontosságú, hogy az első 15-20 perce a mérkőzésnek teljesen más legyen, mint az Uruguay elleninek volt" - nyilatkozta a kapitány.

A válogatott keretében Pátkai Mátén kívül Kovács István és Kovácsik Ádám is ott vannak a Vidiből. Az Eb-re való kijutásról döntő selejtező kedden 20.45-kor kezdődik és az M4 sport élőben közvetíti.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek