hu en
2019. November 16. 13:50  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Hatgólos győzelem a Budaörs elleni edzőmeccsen

Az első 45 perc után Futács góljával 1-0-ra vezettünk, a második féldiőben Zsóri és Halmai is duplázott, rajtuk kívül Hangya Szilveszter is eredményes volt. 

Barátságos, 2019-2020, Szezonközi felkészülési mérkőzések, Szezonközi felkészülési mérkőzésekMeccs center 
6-0
(1-0)
Futács 26, Zsóri Dániel 49, Zsóri Dániel 51, Hangya Szilveszter 71, Halmai Ádám 82, Halmai Ádám 85
MOL Fehérvár FC:
Gundel-Takács Bence -- Hangya Szilveszter (Mocsi 78), Tamás Olivér, Juhász, Nego -- Petrjak (Halmai Ádám 72), Pantics, Hadzic, Milanov -- Zsóri Dániel (Funsho Bamgboye 66), Futács (Szabó 78)

Budaörsi SC:
Varasdi -- Fodor, Fényes, Kékesi, Ódé, Medgyes, Zsidai, Bakos, Molnár, Végh, Kulcsár
2019.11.16. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpálya50 nézőJátékvezetők: Kovács J. Zoltán

Szombat délelőtt kooperációs partnerünk, az NB II-es Budaörs látogatott Székesfehérvárra, hogy a válogatott szünetet kihasználva egymás ellen játsszon edzőmeccset a két csapat. A találkozót az adidas vadonatúj, Uniforia fantázianévre hallgató labdájával játszották - ez lesz a 2020-as Eb hivatalos játékszere is. Csapatunkban ismét pályára lépett Juhász Roland, aki az elmúlt hetekben sérülés miatt nem állhatott Marko Nikolics vezetőedző rendelkezésére.

Zsóri helyzetével kezdődött az edzőmeccs, a budaörsiek kapusa azonban védte támadónk közeli lövését. Néhány perccel később egy sarokrúgást követően Futács ballal lőtt 16 méterről kapura, a labda a felső lécen csattant. A túloldalon Molnár dolgoztatta meg Gundel-Takács Bencét, kapusunk magabiztosan védte a vendégek lapos lövését. A 26. percben sikerült mezőnyfölényünket gólra váltan, Nego jobb oldali beadását Futács közelről a kapuba lőtte (1-0). A játékrész utolsó perceiben a vendégek birtokolták többet a labdát, Kulcsár rövid időn belül kétszer is megtornáztatta Gundel-Takácsot, fiatal kapusunk két szép védést mutatott be. 

A második féldiő is hatalmas Zsóri-helyzettel kezdődött, csatárunk szépen cselezte ki Varasdi kapust, majd éles szögből a bal kapufát találta telibe. A 49. percben aztán összejött a gól is, Petrjak adott szép labdát Zsórinak, aki ezúttal nem hibázott, a vendég hálóőr lábai között helyezett 9 méterről a kapuba (2-0). Két perccel később pedig újabb Zsóri-gólt láthattunk miután egyedül vezette a kapusra a labdát, azt megpróbálta átemelni fölötte, viszont elsőre még bele tudott piszkálni Varasdi, a kipattanót azonban támadónk 14 méterről a kapuba lőtte (3-0). 

A 60. percben Petrjak iramodott meg a jobb szélen a labdával, azonban éles szögből leadott lövése a kapufán csattant. Tíz perccel később Gundel-Takács Bence mutatott be egy nagy védést, a kipattanót védőink szerezték meg és egy gyors kontrát indítottunk, melynek végén Hangya Szilveszter bombázott 13 méterről a léc alá (4-0). 

Az utolsó negyedórában csereként pályára lépő Szabó Bálint és Halmai Ádám hozták össze csapatunk ötödik találatát a 82. percben. Szabó szép cselekkel játszotta tisztára magát, lövését még bravúrral védte Varasdi, a kipattanót azonban néhány méterről az üres kapuba lőtte Halmai (5-0). Három perccel később Nego emelte át a labdát a kifutó budaörsi kapus fölött, majd nagyon önzetlenül a túloldalon üresen érkező Halmait szolgálta ki, fiatal támadónk pedig ezúttal sem hibázott (6-0). A végén még láthattunk egy újabb kapufát, Juhász Roland egy szabadrúgást követően fejelt a felső lécre 8 méterről.

A mieink végig magabiztosan játszva, hat góllal győzték le felkészülési mérkőzésen az NB II-es Budaörsöt. Legközelebb egy hét múlva a Puskás Akadémia FC ellen már ismét bajnoki találkozón lépünk pályára a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek