hu en
2019. November 13. 10:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A MOL Aréna Sóstóban lesz a 2021-es U21-es Eb-döntő

A finálé mellett egy negyeddöntő és három csoportmeccs is a Vidi otthonában zajlik majd, a magyar válogatott június 12-én lép majd pályára stadionunkban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján számolt be a magyar-szlovén közös rendezésű, 2021-es U21-es Európa-bajnokság újabb részleteiről.

Ezek szerint a 16 csapatos tornára 2021. június 9-26. között kerül sor összesen nyolc helyszínen - a MOL Aréna Sóstóban, Budapesten a Bozsik Stadionban, Szombathelyen, Gyirmóton, valamint négy szlovén városban (Mariborban, Koperben, Celjében és Ljubljanában). Székesfehérvár és a MOL Aréna Sóstó három csoportmeccsnek (június 9., június 12., június 15.), egy negyeddöntőnek (június 19.) és a döntőnek (június 26.) ad majd otthont.

A magyar és a szlovén U21-es válogatott mellett a többi 14 csapat kiléte a selejtezők végén derül ki. A meccsek kezdési időpontjait pedig később teszi közzé az UEFA, azonban a dátumok és a helyszínek már most véglegesek, mint ahogy az is, hogy a magyar válogatott június 12-én lép majd pályára Székesfehérváron.

A hírrel kapcsolatosan szerda reggel dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere sajtótájékoztatót tartottak a MOL Aréna Sóstóban.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester:

"Nagyon komoly lehetőségnek tartom Székesfehérvár számára, hogy a 2021-es, szlovén-magyar közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek egy része városunkban kerül megrendezésre. A MOL Aréna Sóstó építésének kezdetekor elmondtuk, hogy az is fontos szempont volt a döntés meghozatalakor, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvények otthona lehet Székesfehérvár. Szép visszaigazolás, hogy a stadionunk mindent tud, amit a 21. században egy ilyen létesítménynek tudnia kell és a város is minden körülményt biztosítani tud, amire szükség van. Külön öröm, hogy a magyar U21-es válogatott is legalább egyszer szerepelni fog a MOL Aréna Sóstóban. Olyan labdarúgókat láthatunk majd pályára lépni, akik a nemzetközi labdarúgás következő 10-15 évének meghatározó szereplői, sztárjai lesznek. Az NBA mai csillaga, Luka Doncic kétszer is megfordult Székesfehérváron, 2021-ben pedig olyan játékosok érkeznek, akik már ittlétükkor is a legjegyzettebb bajnokságok ismert futballistái lesznek. Köszönöm az MLSZ és a MOL Fehérvár FC támogatását abban, hogy ezt az eseményt elhozhatjuk városunkba!"

Mészáros Attila alpolgármester:

"Az is jól jelzi a sportesemény fontosságát, hogy az UEFA saját bevallása szerint is ez az égiszük alá tartozó második legkomolyabb válogatott szintű rendezvény. Szeptemberben már jártak itt az Európai Labdarúgó-szövetség szakemberei egyeztetésen, 2020-ban pedig márciusban és szeptemberben újabb két alkalommal érkezik majd delegációjuk. A stadiont teljes mértékben rendben találták, mindössze néhány apróbb kérésük volt, hogy még otthonosabbá varázsoljuk a MOL Aréna Sóstót. Ez az Eb egyébként nemcsak a stadiont fogja érinteni, hanem a teljes várost, hiszen abban állapodtunk meg, hogy a belvárosban kitelepüléseket, szurkolói zónákat fogunk létrehozni a külföldi drukkerek számára. Az előkészületekkel kapcsolatban a MOL Fehérvár FC-vel folyamatosan egyeztetünk, hiszen közös érdek és közös szándék az, hogy egy ilyen rangos esemény gördülékenyen folyhasson le a városban és a stadionban."

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek