hu en
2019. November 07. 11:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ÉRDEKESSÉGEK
Öt dolog, amire a Kaposvár elleni bajnoki kapcsán figyelni érdemes

Transfermarkt-értékek, NB I-es debütánsok és rövid meccstörténelem.

A MOL Fehérvár FC november 9-én 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC vendége lesz az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A molfehervarfc.hu most öt olyan dologra hívja fel a figyelmet a találkozóval kapcsolatban, amelyre érdemes lesz figyelni.

A transfermarkt.de becslései

A mértékadó német portál becslései szerint a Kaposvár jelenlegi kerete az OTP Bank Liga 12 csapatosra szűkítése óta a legalacsonyabb összértékű, most éppen 3,93 millió euróra taksálják őket. 2015 óta a legközelebb ehhez a Békéscsaba volt, ők az idény végén 4,5 millió euróval álltak. A Vidi jelenlegi keretét 19,78 millió euróra becsülik.

Nego Loic László Csaba mögött

Az elmúlt másfél évben szinte játékpercet sem kihagyó francia-magyar jobbhátvéd, Nego Loic rendületlenül tör előre örökranglistánkon, amennyiben szombaton is lehetőséget kap, már a 46. pozíciót éri el, befogva ezzel a 186-szor Vidi-mezt öltő László Csabát. A listán valamivel feljebb Stopira és Juhász Roland jelenleg holtversenyben állnak, mindketten 228-szor kerültek eddig bevetésre tétmeccsen.

NB I-es újoncok

A Kaposvár az OTP Bank Liga újonca, de gyakran előfordul, hogy az NB II-ből feljutó gárda már számos, NB I-es rutinnal is bíró labdarúgóval érkezik meg az élvonalba. Ehhez képest a Kaposvár eddig kipróbált 22 játékosából 10-en ezelőtt még nem léptek pályára az első osztályban, ráadásul a többiek közül is csak Hegedűs Dávid, valamint a szezon közben szerződtetett Balázs Zsolt lépik át a 100 meccses határt - utóbbi már 225-nél tart.

Túl a 100 gólon

Tétmérkőzésen eddig 61 alkalommal találkoztunk a Kaposvár csapatával és az augusztusi összecsapáson megszereztük a 100. gólunkat is ellenük, amely így Futács nevéhez fűződik (érdekesség, hogy a 4-2-es találkozón három dupla is született, hiszen Futács, Hodzic és Ádám Martin is kétszer voltak eredményesek). A két csapat közös múltja a Fejér megyei gárdákat leszámítva egyébként a lehető legmesszebbre nyúlik vissza, hiszen az első alkalommal, amikor megyén kívüli csapattal tétmérkőzésen találkoztunk - az 1954-es, NB III-ba jutásért vívott osztályozón - az akkor Kaposvári Kinizsi néven ismert csapattal kétszer is 1-1-et játszottunk. Azokon a találkozókon pályára lépett a szerdán 89 esztendős korában elhunyt Galántai Imre is.

Meccsmentő cserék nélkül

Együttesünkben az idei szezonban már három olyan játékos is van, aki csereként beállva góllal vagy gólpasszal tudott hozzájárulni a meccshez: Futács Márkó, Ivan Petrjak és Funsho Bamgboye is megtették ezt. A Kaposvár ezzel szemben az egyetlen olyan NB I-es klub, amelynél még egyetlen, csereként beállt labdarúgó sem járult hozzá kanadai ponttal csapata eredményességéhez.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek