hu en
2019. November 07. 09:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A Kaposvár vendégei leszünk a 12. fordulóban

A tabella 12. helyén álló gárda ellen 4-2-re nyertünk az első játéknapon.

Véget ért az OTP Bank Liga 2019-20-as szezonjának első köre, így mostantól olyan ellenfelek várnak a Vidire, akikkel egyszer már találkoztunk az évad során. Az első ilyen a Kaposvári Rákóczi FC, amelyet augusztusban 4-2-re győztünk le a MOL Aréna Sóstóban, most viszont idegenben lépünk pályára ellenük.

Az első fordulóban Futács és Hodzic egyaránt duplázni tudott a Kaposvár ellen, azóta pedig összesen két győzelmet és hat pontot gyűjtött a Rákóczi: Debrecenben, illetve a DVTK ellen hazai pályán sikerült győzniük. Az elmúlt négy alkalommal egyaránt vereséget szenvedtek, sorrendben a Paks (1-2), a Kisvárda (0-2), a Honvéd (0-2) és legutóbb az Újpest (2-3) bizonyult jobbnak náluk. A Magyar Kupában még állnak, miután a Soltvadkertet 4-0-ra, a Tiszakécskét 1-0-ra verték.

Disztl László és Waltner Róbert csapata még nem érte el a 10 szerzett gólt a szezonban (9-nél tart), ebből 4 Ádám Martin nevéhez fűződik, a többin 5 játékos osztozkodik. Ádám egyébként két gólpasszt is adott már, így a házi kanadai listán is élen áll. Rajta kívül az 1 kanadai pontot még Nagy Richárd lépi át, ő 4 gólpasszt adott már. A legtöbb játékperc is Ádámé (981), de Szakály Attila is átlépi még a 900 minutumot, majd a középhátvéd Hegedűs Dávid következik.

A keret összértéke a transfermarkt.de portál becslései szerint 3,93 millió euró (ez a legkevesebb az OTP Bank Ligában), a legtöbbet Matej Poplatnik éri - ám a szlovén támadó még csak 103 játékpercnél tart Magyarországon. Rajta kívül két légiós található még a keretben, a védekező középpályás Aljosa Vojnovic és a támadó szelleműbb ukrán, Andriy Yakimiv.

Sérülés miatt a legutóbbi találkozót kihagyta a Kaposvár első számú hálóőre, Pogacsics Krisztián. Keretükben és stábjukban a Disztl László-Waltner Róbert edzőpároson kívül Vidi-kötődésű még Fodor Marcell (9 NB I-es meccs 2004-05-ben), valamint az egykor a Vidi II-ben futballozó Vachtler Csaba és Nagy Tamás, akik 2, illetve 1 Ligakupa-meccsen játszottak első csapatunkban.

Átlagos InStat-pontszámokat tekintve Ádám Martin a Kaposvár legjobbja, 237-es átlagával éppen befér a legjobb 100-ba. Őt Fodor Marcell (226), valamint Nagy Tamás (225) követik. A forduló csapataiba eddig Nagy Richárd és Ádám Martin kerültek be, mindketten a DVSC legyőzésekor, ráadásul Nagy esetében ez posztján a negyedik legmagasabb érték 2019-20-ban.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek