hu en
2019. November 06. 09:30  -  Guber Péter   -   Fotó: Facebook.com
GYÁSZ
Elhunyt Galántai Imre

Klubunk egykori játékosa, majd gazdasági vezetője 89 esztendős korában hagyott itt minket.

 

89 esztendős korában elhunyt a Vidi kezdeti éveinek egyik nagy alakja, Galántai Imre.

Az 1930-as születésű Galántai 1951-ben került klubunkhoz - korábban a Pénzügyőrnél játszott - és a Megyebajnokságban szereplő csapat oszlopos tagjává vált, kétszer aranyérmes is lett. 1957 tavaszán a Megyebajnokok Tornáján is győzedelmeskedtünk segítségével, így történetünk során először feljutottunk az NB-s bajnokságokba, ahol a jobbhátvédként szereplő Galántai még kilencszer játszott.

Visszavonulását követően szakmájában kezdett el dolgozni - mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezett. A Videoton gyárban főkönyvelő, klubunknál már az 1960-as években, Csermely Sándor alatt szakosztály-vezetőségi tag lett, a rendszerváltozás után gazdasági vezetőként segítette a Vidit, elnökségi válságok idején mindig tagja volt az irányítást ideiglenesen átvevő bizottságoknak.

Klubunk ezúton is őszinte részvétét fejezi ki Galántai Imre családja számára.

Nyugodjon békében, Imre bácsi!

Négy évvel ezelőtt megjelent, kétrészes interjúnkban Imre bácsi a Sóstói Stadion építéséről beszélt

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek