hu en
2019. Október 27. 19:35  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Óriási küzdelemben vereség a Ferencváros ellen

Hiába szépített Milanov, Dibusz bravúrjaival elvitte a három pontot a zöld-fehér csapat.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 10. fordulóMeccs center 
1-2
(0-1)
Milanov 87
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter, Musliu, Rus, Nego -- Elek (Milanov 69), Nikolov -- Kovács (Funsho 69), Pantics, Petrjak -- Futács (Hodzic 46)
Sigér 25, Sigér 65
Ferencvárosi TC:
Dibusz -- Ihnatenko, Nguen (Zubkov 57), Kharatin, Civic (Heister 72), Sigér, Botka, Blazic, Dvali, Isael, Varga (Lovrencsics 84)
2019.10.27. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó21°C, napos12192 nézőJátékvezetők: Berke BalázsAlbert IstvánRing GyörgyBerettyán PéterSolymosi PéterPintér Csaba

A MOL Fehérvár FC a 2018-19-es idényben öt megmérettetésből három alkalommal legyőzte a Ferencvárosi TC csapatát, a mostani évadban pedig október 27-én, a 10. fordulóban találkoztunk velük először. A mérkőzésre több mint 12 ezer szurkoló volt kíváncsi, ezzel új nézőcsúcs született a MOL Aréna Sóstóban.

A rangadó felvezetéseként, 14 órai kezdettel számos aktivitással készült klubunk. A stadion előtti téren foodtruck show volt, megtekinthetőek voltak a Zengő Motorsport TCR Europe túraautói és számos más programra is sor került.

Marko Nikolics vezetőedző továbbra sem számíthatott a hosszabb ideje sérült Géresi Krisztiánra, Huszti Szabolcsra, Fiola Attilára és Vinícius Paulóra, illetve Pátkai Máté sem épült még fel. A bemelegítés során az eredeti tervek szerint kezdőként szereplő Juhász Roland korábbi izomsérülése miatt nem érezte száz százalékosnak magát, helyére Rus Adrián került be, a meccskeretben pedig Zsóri Dániel neve bukkant fel. A kezdőcsapatunk tehát így alakult: Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Nikolov, Elek - Petrjak, Pantics, Kovács I. - Futács. Először játszott az első perctől fogva bajnokin Danilo Pantics.

A Ferencvárosnál Szerhij Rebrov vezetőedző a csütörtöki, moszkvai Európa Liga-mérkőzésen már bevetette a korábban sérüléssel küszködő Dvalit, Leandro és Frimpong viszont a vasárnapi rangadón sem állt rendelkezésre. Az ukrán mester végül így állította össze kezdőcsapatát: Dibusz - Botka, Blazic, Dvali, Civic - Kharatin, Sigér, Ihnatenko - Isael, Varga R., Tokmac.

A Ferencváros kezdte az összecsapást, de az első lehetőség a Vidi előtt adódott. A 4. percben Nego szép labdaátvétele után Petrjakot kereste, aki a tizenhatoson védője szorításában elesett, ám Berke játékvezető továbbot intett.

A 6. percben Sigér lőtt kissé balról, 19 méterről Kovácsik kezébe. Hét perccel később Botka kemény belépőjét "díjazta" sárgával a játékvezető, Kovács volt a szenvedő fél. Egy percre rá Blazic fejese pattogott keresztbe egy szöglet után. A 18. percben Nikolov buktatta Ihnatenkót, aki a földön fekve nagy dühből belerúgott középpályásunkba. Az eset után ő és csapatkapitányunk, Kovács István is sárgát kapott, utóbbi reklamálásért. Az eset után nem sokkal Civic rúgott Petrjak alá, ezért is villant a lap.

A 24. percben előnybe került a Ferencváros: az Isael buktatásáért megítélt szabadrúgást a sértett ívelte be. Védelmünk megpróbálta lesre állítani a ferencvárosiakat, de az asszisztens zászlaja nem emelkedett, így Kharatin mellel letette Sigérnek, aki teljesen egyedül lőtt. Kovácsik még beleért, de onnan a a jobb felsőbe pattant a labda (0-1).

A 29. percben Nikolov szabálytalankodott, neki is felmutatta a lapot Berke. Nyolc perccel később Pantics passza után Nego lőtt kapásból, de pár méterrel tévedett. A félidőben több helyzet már nem volt, a második játékrészre pedig Futács helyén Hodzic futott ki.

A 49. percben együttesünk veszélyeztetett a félidőben először: Elek bombája zúgott el a kapu mellett. Nem sokkal később Blazic faultolta Petrjakot, ezért neki is felmutatta a sárgát Berke. Az 57. percben a Ferencváros is cserélt: Tokmac helyére Zubkov érkezett.

A 61. percben egy gyors bedobást Hodzic zúdított rá ballal 25-ről, Dibusznak óriásit kellett nyújtózkodnia, hogy kitolja a jobb felsőből. A szögletet Hangya fejelte fölé. Két perccel később Sigér megduplázta a vendégek előnyét: 13 méteres lökete felpattant Musliun, így becsapta Kovácsikot (0-2).

A 65. percben Zubkov passzolt be középre, a labda egy ideig flipperezett középütt, majd Varga emelte fölé 6 méterről. A 67. minutumban előbb Petrjak tüzelt 17 méterről - Dibusz kiütötte, majd egy bal oldali beadásnál Nikolov égbe fejelt labdája hullott volna pontosan a léc alá, de a vendégek hálóőre megint résen volt. A szögletet újabb sarokrúgás követte, aminél Elek bólintott 6 méterről, Dibusz megint nagyot mentett.

A 69. percben Eleket Milanov váltotta, Kovácsot pedig Bamgboye. Nem sokkal később Heister állt be Civic helyett. A frissen beállt játékosok egyből össze is akaszkodtak: Milanovot Heister tarolta le keményen, amiért sárgát kapott. A szabadrúgás után Rus fejelt fölé. A következő akcióból Hangya beadását Bamgboye is a kapu fölé bólintotta.

A 75. percben Petrjak játszott vissza az alapvonalról, Nikolov feljebb lépett és kapásból, zavartalanul tüzelt a tizenhatos előteréből, egy védőn felpattant a játékszer. A 78. percben Bamgboyét vágta fel Dvali, neki korábban még nem volt lapja - de csak eddig a pillanatig. A szabadrúgást Pantic Hodzic fejére ívelte be, bosnyák támadónk a hosszúról nem talált kaput. A hajrára Vargát Lovrencsics váltotta.

A 86. percben szépítettünk: Petrjak beadása Bamgboye felé szállt, aki beállt a védők elé, majd lepattant róla a labda - éppen Milanov elé, aki átvétel után 7 méterről a kapuba lőtt (1-2).

A hajrára további energiákat mozgósítottunk, miközben Lovrencsics is besárgult. Ezekben a percekben nem tudott kijönni saját kapuja előteréből a Ferencváros. A hosszabbítás 5 perc volt, melynek elején Hangya kapott sárgát. A 93. percben egy védelemről lepattanó labdát Hodzic lőtt rá 17 méterről, Dibusz kitolta. Egy perccel később Petrjak bepasszánál Musliu lyukat rúgott az ötösön, Rus átvette és közelről lőtt, Dibusz védett. A 95. percben is akadt még helyzetünk, Nikolov beadását Petrjak nem tudta igazán irányítani, mellé pattant a játékszer.

Több lehetőségünk már nem adódott, így maradt az 1-2, a Ferencváros győzelemmel távozott Székesfehérvárról.

CÍMKÉK
2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek