hu en
2019. Október 27. 02:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu / ahproduction.hu / m4sport.hu
Különleges közvetítéssel készül az M4 Sport vasárnap délután

Története során először települ ki egy mérkőzés helyszínére a Góóól 2 című műsor.

Vasárnap délután 17:15-kor kerül megrendezésre Székesfehérváron, a MOL Aréna Sóstóban az őszi szezon eddigi legnagyobb NB I-es rangadója, a MOL Fehérvár FC - FTC találkozó. Nemcsak a két csapat és a szurkolók készülnek nagyon a rendkívül fontos bajnokira, hanem az M4 Sport is, amely története során először fogja vasárnap délután a Góóól 2 című műsorát egy stadionban kialakított stúdióba kiköltöztetni. Ez lesz tulajdonképpen a Vidi - Fradi felvezetője, amely után azonnal kezdődik a forduló legjobban várt mérkőzése.

Az MTVA két szakemberével, Pap Tiborral, az M4 Sport szerkesztőjével, valamint a Játékoskijáró, a Góóól és a Góóól 2 műsorvezetőjével, Molnár Mátyással arról beszélgettünk, hogyan is zajlik egy élő meccs-közvetítés, hogyan készülnek a felvezető és gólösszefoglaló műsorok, illetve milyen különlegességeket tartogat tv-s szemszögből a vasárnapi rangadó.

"A mérkőzés kezdete előtt körülbelül 5-6 órával állnak ki a helyszínre a közvetítőkocsik, majd azonnal meg is kezdődik a munka a kábelezéssel, a kamerák beállításával. Természetesen minden alkalommal felmerülnek megoldásra váró feladatok, de mivel már valamennyi stadion adottságait jól ismerjük, tudjuk például, hogy hol helyezkednek el a kamerák, vagy épp a közvetítőkocsik, így azért már nagy meglepetés nem érhet bennünket, szóval már csak meg kell oldanunk a feladatokat" - mondta Pap Tibor.

"Hatalmas újításnak számított az, hogy néhány éve valamennyi NB I-es bajnokit élőben lehet nézni vagy a tv-ben, vagy pedig az m4sport.hu weboldalon, illetve már a szombati fordulókat követően szinte azonnal meg lehet tekinteni a Góóól című műsorunkban az M4 Sporton a forduló valamennyi találatát, értékelésekkel, elemzésekkel, edzői interjúkkal. Facebook-oldalunkon pedig igyekszünk ezeket a tartalmakat szűrve is a nézők rendelkezésére bocsátani, ennek köszönhetően bárkinek csupán egyetlen kattintásba telik, hogy megnézze például az adott mérkőzés győztes találatát. A vasárnapi Vidi - Fradi rangadóra mi is kiemelten készülünk, hiszen a tavalyi EL főtáblás magyar csapat mérkőzik meg az idei EL főtáblás magyar együttessel. Ebben az évben ez lesz az egyik legkomolyabb NB I-es közvetítésünk. Összesen 16 kamerával és egy drónnal fogjuk közvetíteni a rangadót" - ismertette a részleteket a magyar labdarúgással foglalkozó műsorok szerkesztője.

"Ami miatt egyedülálló lesz az egész közvetítés, hogy történetünk során először rendezünk be egy helyszíni stúdiót valamelyik NB I-es stadionban - jelen esetben a MOL Aréna Sóstóban, ahonnan a meccs előtt élőben fogjuk közvetíteni a Góóól 2 című műsorunkat. Korábban arra még nem volt példa, hogy a Góóól 2 bárhova is kitelepült volna. 75 perccel a kezdés előtt kezdjük el sugározni élőben a helyszínről a műsort, benne természetesen a Vidi - Fradi felvezetésével, de emellett az összes szombati meccsel is foglalkozunk" - zárta gondolatait Pap Tibor.

A népszerű tv-s műsorvezető, Molnár Mátyás is izgatottan várja a vasárnapi rangadót.

"Általában úgy néz ki egy NB I-es hétvégi forduló a mi szemszögünkből, hogy a találkozók előtt, pénteken esetleg szombaton a Játékoskijáró című felvezető magazinnal indítjuk a hétvégét. Ha nincs EL-csapatunk, akkor szombaton két élő tv-s közvetítéssel jelentkezünk az M4 Sporton, valamint a Góóól című gólösszefoglalóval. Az előző évben a Vidinek, most pedig a Fradinak köszönhetően ez a struktúra - szerencsére - egy kicsit megbomlott, de ez egyáltalán nem baj. A hétvégi fordulót pedig a vasárnap esti Góóól 2-vel szoktuk zárni. Ahogy azt Tibor is mondta, ezúttal ez a műsor az eddigiektől eltérően nem az utolsó meccs után jelentkezik, hanem a Vidi - Fradi rangadó előtt, méghozzá élőben a mérkőzés helyszínéről. Sokkal hangsúlyosabban kell készülnünk a spontaneitásra, hiszen amikor az MTVA stúdiójából jelentkezünk a Góóól vagy a Góóól 2 című műsorral, akkor azért a szerkesztők által nagyszerűen összerakott adásrend szerint haladnak az események. Nyilván a menetrend a helyszíni stúdióban is össze lesz állítva, de ott azért biztos lesznek például szurkolói reakciók, valamint a csapatok érkezése és a mérkőzésre való felkészülésük is érdekes lehet. Arra fogom biztatni majd a jelenlévő szakértőket is, hogy bátran nézzenek körül a helyszínen, hiszen azért települünk ki a MOL Aréna Sóstóba, hogy még jobban részesei legyünk a rangadónak, ezáltal pedig a televízió előtt ülő szurkolók is még jobban részesei lehetnek a találkozónak."

A Góóól 2 című műsor 16:00 órakor, a MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC bajnoki pedig 17:15 órakor kezdődik az M4 Sporton!

CÍMKÉK
2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek