hu en
2019. Október 25. 12:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szabó József és Németh János várja vasárnaptól a szurkolókat a Vidi Múzeumban

A jövőben klubunk két legendája kalauzolja majd drukkereinket a számtalan emlék között. 

Id. Horváth Gábor szeptemberi halálát követően a jövőben egykori csapattársa és jó barátja, Szabó József fogadja a Vidi Múzeumba látogató szurkolókat. Segítségére lesz Németh János, aki immár 37 éve áll klubunk szolgálatában. Első alkalommal október 27-én, vasárnap a Vidi - Fradi rangadó előtt és után várják Szabó Józsefék a drukkereket.

A Vidi történetének legeredményesebb góllövőjével természetesen felevenítettünk néhányat a legkedvesebb, Fradi elleni meccseiből is.

"Vannak jó és kevésbé jó emlékeim a Ferencvárosról, de inkább a jó emlékekből van több. 1977-ben kerültem Székesfehérvárra, és a Lantos Misi bácsi irányította Vidivel az első Fradi elleni bajnokin, amelyen pályára léptem piros-kékben, 3-0-ra nyertünk az Üllői úton. Nem mi számítottunk a meccs esélyeseinek, de már a 3. percben megszereztük a vezetést, a második félidőben pedig még további két gólt szereztünk. 1978 tavaszán szereztem meg az első vidis gólomat a zöld-fehérek ellen, ekkor 2-1-re győztünk hazai pályán. A következő években még további 8 gólt szereztem a Fradi ellen, ezek közül az 1980-as FTC - Vidi meccs volt kifejezetten emlékezetes, hiszen 5-2-re nyertünk a Ferencváros otthonában, ekkor duplázni tudtam, és emlékeim szerint az egyik legmagasabb osztályzatot kaptam a sportnapilaptól. De számomra a legkedvesebb gól, amit a Fradi ellen szereztem, az az 1983/84-es szezon utolsó fordulójában megrendezésre kerülő Vidi - Fradin született, ahol szó szerint a földről fejeltem be egy laposan érkező labdát - ezzel nyertünk 1-0-ra, én gólkirály lettem, és bebiztosítottuk a bronzérmes helyünket, melynek köszönhetően elindulhattunk az UEFA-Kupában, ahol aztán ugye egészen a döntőig meneteltünk. Ahogy az én időmben, úgy most is hatalmas az érdeklődés a Vidi - Fradi rangadóra, biztos vagyok benne, hogy szinte telt ház előtt léphetnek majd pályára vasárnap délután a csapatok. Úgy gondolom, szoros találkozót játszanak egymással a csapatok, de reményeim szerint itthon tartjuk a három pontot. Ha tippelnem kellene, akkor 2-1-es Vidi-győzelmet mondanék" - nyilatkozta honlapunknak Szabó József, aki 9 találattal - holtversenyben Tiber Lászlóval - a legeredményesebb Vidi-játékos a Fradi ellen.

A Vidi Múzeumban ezúttal kialakításra került egy speciális Vidi - Fradi sarok, rengeteg emlékezetes relikviával, a két klublegenda pedig biztos, hogy sok sztorit elevenít majd fel a két csapat közös múltjáról is. 

CÍMKÉK
Szabó József 2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek