hu en
2019. Október 19. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Nem született gól Mezőkövesden

Helyzetek mindkét oldalon voltak, de 0-0-val ért véget a találkozó.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 9. fordulóMeccs center 
0-0
(0-0)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos -- Silye, Nesterov (Pillár 44), Katanec, Farkas -- Karnitskiy, Berecz -- Molnár (Nagy 73), Cseri (Vajda 83), Pekár -- Zivzivadze

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter, Musliu, Rus, Nego -- Petrjak (Zsóri Dániel 85), Elek, Nikolov, Kovács (Pantics 71) -- Hodzic, Milanov (Futács 60)
2019.10.19. MezőkövesdMezőkövesdi Stadion22°C, napos2642 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámSzalai BalázsMedovarszki JánosSzalai DánielPintér CsabaNémeth Ádám

A tabella második helyén álló Mezőkövesd Zsóry FC vendége volt az OTP Bank Liga élén álló együttesünk a 9. fordulóban. A vendéglátók történetük legszebb időszakát élik, hiszen a bajnokság ezen szakaszában még sosem voltak ilyen előkelő helyen a pontvadászatban.

Marko Nikolics ezúttal nem számíthatott az izomproblémával bajlódó Juhász-Pátkai duóra. Először ülhetett kispadra az NB I-ben 18 esztendős hátvédünk, Tamás Olivér. Kezdőcsapatunk az alábbi volt: Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Kovács I., Nikolov, Elek, Petrjak - Milanov, Hodzic.

Kuttor Attilának eltiltás miatt senkit nem kellett nélkülöznie, ráadásul visszatért az 1. fordulóban megsérülő Farkas Dániel is. Az őt helyettesítő Eperjesi Gábor nem került keretbe ezúttal. A kezdő így alakult: Szappanos - Farkas D., Katanec, Nesterov, Silye - Berecz, Karnitskiy - Pekár, Cseri, Molnár G. - Zivzivadze.

Az első említésre méltó esemény a hetedik percben történt, amikor Kovács István labdaszerzése után megindult a kövesdi kapu felé és a tizenhatos előtt Katanec csak szabálytalanul tudta megállítani. A veszélyes helyről járó szabadrúgást Milanov végezte el, a sorfal azonban blokkolni tudott.

A 13. percben Nikolov került lövőhelyzetbe, 18 méteres lapos kísérlete középre tartott, így védte Szappanos. Öt perccel később Nego éles szögből laposan a hosszú alsót vette célba és ugyan nem tévedett sokat, de kirúgás következett.

25 perce tartott a találkozó, amikor Nikolov szögletét Musliu fejelte kapura tisztán, de Szappanos a helyén volt. A kontrából Pekár tört kapura a jobb szélen, de végül Hangya és Nego tisztázni tudtak. Három perccel később Elek távoli lövése pattant meg Pekáron, a labda alig kerülte el a jobb alsó kapufát, majd Milanov szögletét húzta le a levegőből Szappanos.

Nagyjából fél órája zajlott a mérkőzés, amikor Rusnak is megjött a lövőkedve, de 33 méterről leadott próbálkozása nem volt veszélyes a hazai kapura. A 37. percben Berecz és Molnár Gábor egymást zavarta gólhelyzetben, de így is egy Kovácsik-védessel zárult az akció – Pekár erős lövését ütötte szögletre kapusunk. A félidő utolsó perceiben Cseri remek ütempasszát Silye lőtte kapu mellé Nego szorításában, majd Nesterov ért rosszul talajt egy fejpárbáj után. Sokáig állt a játék, majd Pillár váltotta a sérült játékost. Egy Nego-lövés azért még belefért az első 45 percbe, de Szappanos kiszedte a bal felsőből a hálóba tartó labdát.

A szünetben nem cserélt a két vezetőedző, a második félidő pedig egy Kovács helyzettel kezdődött, de hiába fordult le szépen őrzőjéről, a befejezés nem volt pontos. Az 52. percben egy szép Milanov-Petrjak összejáték végén ukrán szélsőnk lőtt 13 méterről kapu fölé. Egy óra telt el a meccsből, amikor Milanovot Futács Márkó váltotta.

Egy Nikolov beadás egyből centerünket kereste, de Szappanos jól jött ki a kapujából. Két perccel később Zivzivadze vállalkozott lövésre 20 méterről, nem talált kaput. Éppen hetven perc telt el a találkozóból, amikor Cseri kínálta meg 25 méterről Kovácsikot, kapusunk magabiztosan hárított. Ezután Kovácsot Pantics váltotta. A 75. percben előbb Nagy Dániel lövése kerülte el kapunkat, Nagy és Zivzivadze összjátéka után viszont már védenie kellett Kovácsiknak, aki leért a 12 méteres lapos lövésre.

Az utolsó tíz percre feszültté vált a találkozó, több sárgát is kiosztott a játékvezető, valamint Petrjak helyett bejött Zsóri Dániel. Öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Berecz találta el a lelátó tetejét egy 20 méteres szabadrúgásból, majd Pantics lökete is kapu fölé szállt.

A találkozó 0-0-val ért véget, legközelebb az FTC-t fogadjuk a bajnokságban október 27-én.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek