hu en
2019. Október 12. 13:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Bamgboye góljával és gólpasszával vertük a Vasast felkészülési meccsen

Petrjak is betalált. Csere nélkül nyertünk Angyalföldön.

Barátságos, 2019-2020, Szezonközi felkészülési mérkőzések, Szezonközi felkészülési mérkőzésekMeccs center 
1-2
(1-2)
Szedlár 2
Vasas FC:
Bősz -- Lakatos, Viczián (Vékony 51), Szivacski -- Hajdú, Kleisz (Daróczi 62), Szatmári (Tóth 72), Kovács (Rétyi 85), Terbe (Medgyesi 85) -- Király (Torghelle 62), Szedlár (Köböl 72)
Funsho 6, Petrjak 13
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Major, Elek, Tamás Olivér, Nego -- Milanov, Pantics, Hadzic, Funsho -- Zsóri Dániel, Petrjak
2019.10.12. BudapestIllovszky Rudolf Stadion100 nézőJátékvezetők: Ducsai JózsefLémon OszkárSzalai Dániel

A válogatott szünetet kihasználva együttesünk felkészülési mérkőzést vívott a Vasassal. A Vidi először lépett pályára a rekonstruált Illovszky Rudolf Stadionban.

Marko Nikolics vezetőedző a válogatott behívók, illetve sérülések miatt számos játékosra nem számíthatott, így a kezdőcsapat az alábbi volt: Kovács D. - Nego, Tamás O., Elek, Major M. - Bamgboye, Hadzic, Pantics, Milanov - Petrjak, Zsóri. Kispadunkon az NB I-es keretből senki nem szerepelt, míg a balhátvédként pályára lépő Major Martin másodszor került be az első csapat kezdőjébe, miután a Haladás ellen már debütált ott.

A Vasasnál korábbi játékosunk, Tóth Bence az U21-es válogatottnál volt, így ő nem került kezdőcsapatba, amelyet Szanyó Károly vezetőedző így állított össze: Bősz - Szivacski, Viczián, Lakatos - Terbe, Kovács M., Szatmári, Kleisz, Hajdú Á. - Szedlár, Király B.

A második percben rögtön meg is szerezte a vezetést a Vasas. Kleisz távolról hatalmas kapufát lőtt, a kipattanót pedig Szedlár egy hétméteres csukafejessel a hálóba juttatta (1-0).

Négy perccel később egyenlítettünk, Milanov passza után Bamgboye csinált meg egy szép cselt a tizenhatoson belül, majd a rövidbe lőtte a labdát (1-1).

A 13. percben átvettük a vezetést. Zsóri sarkazása után Bamgboye nyert meg egy test a test elleni párharcot, centerezését pedig a középen üresen érkező Petrjak váltotta gólra (1-2).

Tíz perccel később Király Botond tört befelé a jobb oldalról, lövését Kovács Dániel ütötte ki. A 39. percben Tamás Olivér ugratta ki a jobb szélen megiramodó Bamgboyet, aki ezúttal is remekül tálalt középre, Zsóri egy átvétel után a jobb alsót vette célba, de Bősz Levente leért a próbálkozásra. 

A második félidő két hazai kapufával indult – a 49. percben Lakatos lövése találta el a kapufát, majd négy perccel később Szedlár már jóval életerősebb kísérlete csattant a vason. Negyed órája tartott a második játékrész, amikor Petrjak lövésénél volt a helyén Bősz.

A 74. percben Daróczi egy szép szóló után nagyjából 20 méterről lőtt, nem is tévedett sokat, de Kovácsnak nem kellett hárítania. A találkozó végéig már nem forogtak veszélyben a kapuk, 2-1-re nyertünk Angyalföldön.

Jövő héten szombaton már a válogatottakkal kiegészülve Mezőkövesden játszik bajnoki rangadót Marko Nikolics legénysége.

CÍMKÉK
2019-2020 Barátságos Vasas FC - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek