hu en
2019. Szeptember 28. 22:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Hajrában szerzett gólokkal nyert az Újpest

Onovo és Feczesin találatai döntöttek az utolsó 10 percben.

A bajnokság 7. helyén álló Újpest FC látogatott a MOL Aréna Sóstóra az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Együttesünk ezt megelőzően a bajnokságban pályaválasztóként egy hét híján 12 esztendeje nem szenvedett vereséget a lila-fehérektől.

Marko Nikolics kezdőcsapatába ezúttal apróbb sérülés nem került be Hangya Szilveszter, míg Zsóri Dániel és Georgi Milanov a meccskeretből is kimaradt hasonló okokból. Így az első perctől pályán volt Stopira, a kezdő így alakult: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Stopira - Petryak, Nikolov, Huszti, Kovács I. - Hodzic, Futács.

Az Újpestnél Antonio Perosevic és Litauszki Róbert nem ült kispadra sem, Filip Pajovic helyett pedig újra Banai Dávid állt a kapuban. Nebojsa Vignjevic kezdője az alábbi volt: Banai - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic - Simon K., Nwobodo, Pauljevic - Feczesin.

A kezdés előtt a nemrég elhunyt id. Horváth Gáborra emlékeztek a MOL ARéna Sóstóba kilátogatók.

A 2. percben Simon passzát Obinna pörgette tovább, kissé szerencsésen pattant a vendégek szempontjából, de Feczesin elől Musliu még el tudta kotorni. Simon érkezett és ziccerben lőtt, Kovácsik hatalmasat hárított. Ezt követően egészen a 15. percig kellett várni említésre méltó momentumra, ekkor Simon Krisztián 22 méteres kísérletét Kovácsik védte.

A 23. percben Petrjak briliáns mozdulattal pörgetett Futácsnak, aki átverte Herist és 18 méterről lőtt. Banai hozzáért, de így is a felső lécről jött ki a labda. Ezekben a percekben egyértelműen a Vidi irányította a játékot, de a 35. perc környékétől ismét a vendégek kezdeményeztek többet. A 39. minutumban Feczesin kísérlete zúgott el kevéssel a bal oldali léc mellett.

A második játékrész első, jegyzőkönyvbe is bekerülő jelenete egy sárga volt: Sankovic rántotta le Petrjakot. 

Az 56. percben Kovács fordult be két védő között és az alapvonal közeléből középre játszott volna. Beleléptek, így Hodzic elé pattant, aki ballal keresztbe lőtte a kapu előtt. Ezután Futácsot Pátkai váltotta, majd a 64. minutumban Huszti és Ristevski is besárgultak, nem sokkal később Pátkai is megtette ugyanezt. Hosszú ideig nem forogtak igazán veszélyben a kapuk ezt követően, mezőnyjáték folyt a pályán.

A 70. percben a sérülést szenvedő Huszti helyére Pantics állt. A 81. percben Onovo kapott labdát a védelem mögött  és a bal alsóba lőtt (0-1). A végére Kovács is lejött, Hadzic állt be. Négy perccel később Nikolov szabadrúgását Juhász fejelte mellé.

A hosszabbításban eldöntötte a meccset az Újpest. Simon beadását Feczesin váltotta gólra (0-2).

Győzelmével az Újpest fellépett a tabella 5. helyére, míg együttesünk maradt az élen.

 

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek