hu en
2019. Szeptember 27. 09:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
STATISZTIKA
Kilenc győzelem, négy döntetlen - ez az elmúlt tizenkét év hazai bajnoki mérlege az Újpest ellen

Amikor legutóbb kikaptunk itthon a liláktól, sportigazgatónk, Kovács Zoltán még játékosként lépett pályára és talált be.

Az Újpestet fogadja hazai pályán a MOL Fehérvár FC csapata a MOL Aréna Sóstóban szeptember 28-án 19:30-as kezdettel. A lila-fehérek 10 hónappal ezelőtt a stadionnyitón szenvedtek vereséget Székesfehérváron, majd áprilisban megint üres kézzel távoztak.

Az eddig a mi pályaválasztásunk mellett lejátszott 54 bajnokin 15 döntetlen mellett mindössze 13-szor hagyták el győztesen a pályát a fővárosiak - ráadásul ebből 4 NB I-es történelmünk első 5 évére datálódik, amikor éppen, hogy megszilárdítottuk pozíciónkat az élvonalban, míg ők történelmük legfényesebb korszakát élték.

Az elmúlt 12 esztendőben ráadásul korábban nem látott sikerszériába kerültünk ellenük: a szombati meccs időpontjában már 4376 napja lesz, hogy utoljára elvitték a három pontot otthonunkból. A sorozatnak köszönhetően az összesített örökmérlegben is nő az előnyünk, hiszen összesen 46 alkalommal sikert arattunk és 39-szer maradtunk alul.

A bő évtized krónikájába olyan összecsapások is íródtak, mint a 2011-es, 2013-as, 2015-ös és 2018-as 3-0-s sikerek, valamint a 2017-es kiütés, amikor vendégvezetés után 5-1-gyel zárult az összecsapás.

A legutóbbi újpesti siker óta eltelt idő hosszúságát jól mutatja, hogy azon az 1-2-re végződő találkozón Mario Bozic még a Vidit erősítette, U17-es együttesünk edzője, Simek Péter színeinkben gólpasszt adott; a lila-fehéreknél pedig későbbi csapatkapitányunkat, a már szintén visszavonult Sándor Györgyöt jelenlegi sportigazgatónk, Kovács Zoltán váltotta, aki gólt is lőtt...

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek