hu en
2019. Szeptember 23. 21:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: fifa.com
Zsóri Dániel megnyerte a Puskás-díjat!

A FIFA-gálán hatalmas elismerést kapott a 18 éves játékos.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Zsóri Dániel hétfő reggel utazott el a milánói FIFA-gálára, a Puskás-díj várományosaként. Játékosunk 2019 februárjában, a DVSC színeiben (élete első NB I-es meccsén, csereként beállva, a hosszabbításban, az FTC ellen) szerzett ollózós találatával került a legjobb három közé az év legszebb gólja versenyben. Ellenfelei a kolumbiai Juan Quintero (River Plate) és az argentín Lionel Messi (Barcelona) voltak.

A milánói Scalaban rendezett díjátadón Dani nevét mondta ki győztesnek a korábbi kiváló Chelsea középpályás, Michael Essien.

"Óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjat első magyarként én vehettem át. Köszönöm a családomnak, a hozzám közel állóknak, a klubjaimnak, edzőimnek és csapattársaimnak, akik segítettek, hogy elnyerjem ezt a díjat. Viszont az utamnak nagyon az elején járok, és nagyon sok dolgot kell még tennem" - mondta Dani a színpadon.

A gála végén az elsők között nyilatkozott Zsóri Dániel a molfehervarfc.hu-nak is: "Úgy tűnik, szerencsét hozott a Jürgen Kloppal (a BL-győztes Liverpool vezetőedzője - a szerk.) való találkozás délután, ő ugyanis megmondta, hogy én fogok nyerni, szerencsére így is lett. Természetesen gratulálok neki is, hiszen ő lett az év legjobb edzője ezen a gálán. Ahogy korábban mondtam, már az is óriási dolog, hogy itt lehetek, a győzelem csak hab a tortán. Amikor mutatták a gólokat és kimondták a nevemet, elképesztően dobogott a szívem, ráadásul elsőként léptem a színpadra, ezért is izgultam, de most már minden rendben van. A szüleimnél lesz a díj helye, mert azt, hogy ma itt lehetek, nekik köszönhetem. Rengetegen üzentek már, igyekszem mindenkinek megköszönni a szép szavakat, elsőként pedig a szüleimet és a barátnőmet hívom majd fel" - értékelt a fiatal támadó.

Íme Zsóri Dániel Puskás-díjas gólja!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek