hu en
2019. Szeptember 21. 13:35  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magyar Kupa: 4-2-re győztünk Egerben és továbbjutottunk

A hazaiak vezettek szünetben, de a második félidő elején öt perc alatt fordítottunk. Hodzic, Futács és Nikolov találtak be, utóbbi kétszer.

Egerben léptünk pályára a Magyar Kupa idei kiírásában először. Az NB III-s együttes stadionjában nagyjából 800 ember gyűlt össze a kezdésre, Fehérvárról 60-an kísérték el a csapatot.

Vidi-helyzetekkel kezdődött a találkozó, főleg Petrjak és Milanov voltak aktívak, de Hodzic és Futács is helyzetbe kerültek, gól azonban nem született. Bosnyák légiósunk járt legközelebb a vezetés megszerzéséhez, egyszer a kapufát is eltalálta. Szinte az egész játékrész a hazaiak térfelén zajlott, Milanov sorozatban rúgta a szögleteket, de vagy egy védő vagy Nacsa kapus állt a labda útjába. Teljesen váratlanul, a 42. percben aztán megszerezte a vezetést az Eger: Pataki egy szép csellel lefordult, majd oldalról kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A szünetben sikerült rendezni sorainkat és a második félidő elején öt perc alatt fordítottunk: előbb Hodzic tekert szép mozdulattal a bal alsóba (1-1), majd Stopira centerezését Futács váltotta gólra közelről (1-2).

A vezetés után is támadásban maradtunk, az első félidőhöz hasonlóan az egriek kapuja előtt volt legtöbbször a labda. Nego és Petrjak mellé lőttek, Milanov fejesét a hazai kapus fogta, ahogy az időközben beálló Pátkai próbálkozását is. A 78. percben Milanov lapos beadása után Nikolov átvette a labdát, majd 10 méterről a kapuba lőtt. A labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1-3).

Három perccel később Árvai révén szépített az Eger, izgalmassá téve az utolsó 10 percet. A 89. minutumban végül lezártuk a találkozót, Kovács remek cselei és passza után Nikolov lőtt 2 méterről a hálóba, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt. A negyedik találatunk előtt még Nego-t szerelték szabálytalanul a tizenhatoson belül, de nem kaptunk büntetőt.

Győztünk Egerben és a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutottunk, a következő kupaforduló október 30-án lesz. Legközelebb bajnokin lép pályára csapatunk, szeptember 28-án az Újpestet fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek