hu en
2019. Szeptember 11. 10:00  -  Guber Péter   -   Fotó: bfunion.bg, ffm.mk
VÁLOGATOTT
Három pontra került a csoport második helyétől Musliuval és Nikolovval az észak-macedón válogatott

Izraelben döntetlent, Lettországban győzelmet ért el a két Vidi-játékossal felálló Észak-Macedónia. Rus Adrián a román, Georgi Milanov a bolgár válogatottban volt érdekelt.

A szeptemberi válogatott szünet során magyar válogatott labdarúgóink mellett a Vidi különböző külföldi nemzeti csapatokban szereplő játékosai is képviselték hazájuk színeit. Zöld-foki Köztársaság ezúttal nem lépett pályára, így Stopira Magyarországon készült az elmúlt héten, viszont Boban Nikolov, Visar Musliu, Georgi Milanov és Rus Adrián egyaránt szerepet kapott címeres mezben.

Észak-Macedónia válogatottja kifejezetten sikeres bevetéseken van túl, hiszen két Eb-selejtezőn is pályára léptek és négy pontot gyűjtöttek. Szeptember 5-én, csütörtök este Izraelben mind Musliu, mind Nikolov ott volt a gyepen az 1-1-es döntetlennel záruló találkozón, előbbi végig is játszotta az összecsapást, utóbbi a 7. percben sárgát kapott, majd a 75. minutumban lecserélték. Hétfőn este aztán Lettországban volt jelenése Észak-Macedóniának, akik korán dűlőre is vitték a dolgot, hiszen a 17. percre (többek között a volt újpesti Bardhi góljával) kialakították a 2-0-s végeredményt - Musliu ezt is végigjátszotta, Nikolovot a 75. percben ezúttal nem le, hanem becserélték. Szlovénia most 11 ponttal a 2. a selejtezőcsoportban, Észak-Macedónia 8 egységgel rendelkezik.

Georgi Milanov válogatottja sokkal kevésbé sikeres meccseken van túl: Angliától 4-0-ra, Írországtól 3-1-re kapott ki Bulgária, amely így már 9 találkozó óta nyeretlen és az utolsó 4 összecsapásán alulmaradt. Középpályásunk a második, egyébként barátságos mérkőzésen kezdőként kapott szerepet és a félidőben lecserélték. Bár az egyenes ági kijutás kiharcolására már csak matematikai esélyük maradt, amennyiben a jelenleg a J-csoportban kijutó helyen álló finnek kivívják az Eb-részvételt, Bulgária a Nemzetek Ligája (márciusi) rájátszásában még egy esélyt kaphat a 2020-as Európa-bajnokságon való szereplés kiharcolására.

A fentebb említett Vidi-játékosok már rutinosnak számítanak válogatottjaiknál, viszont akad egy olyan labdarúgónk is, aki most először szerepelt felnőtt nemzeti csapatban: Rus Adrián. Hátvédünk a júniusi U21-es Európa-bajnokság után most már a "nagyok között" is bizonyíthatott, Cosmin Contra szövetségi kapitány ugyanis a Spanyolország ellen 2-1-re elveszített Eb-selejtezőn még nem, de a Málta elleni tétmérkőzésen már a pályára küldte, sőt a kezdőbe nevezte őt. Románia ezt az összecsapást 1-0-ra megnyerte és 1 pontra került a norvégokkal döntetlenező svédektől.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek