hu en
2019. Szeptember 06. 13:40  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
3-1-es győzelem a Gyirmót ellen

Huszti Szabolcs három gólpasszal vette ki a részét a felkészülési mérkőzésen aratott sikerből.

Barátságos, 2019-2020, Szezonközi felkészülési mérkőzések, Szezonközi felkészülési mérkőzésekMeccs center 
3-1
(2-1)
Juhász 15, Nego 41, Elek 65
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Stopira, Elek, Juhász, Hangya Szilveszter -- Petrjak, Huszti, Hadzic, Nego -- Pantics (Futács 46), Hodzic
Heffler 37
Gyirmót FC Győr:
Hársfalvi -- Présinger (Zeke 46), Széles (Krebsz 46), Lipták, Villám -- Vass (Koltai 46), Nagy (Lázár 46), Kontár -- Heffler (Szabó 46), Szarka (Mayer 65), Herjeczki (Vogyicska 46)
2019.09.06. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpálya30 néző

A válogatott szünetet kihasználva együttesünk péntek délelőtti kezdéssel felkészülési mérkőzést vívott az NB II-es Gyirmót csapatával. A mieinknél természetesen hiányoztak a különböző válogatottakba behívott futballisták.

Kezdőnk így az alábbi volt: Kovács D. - Hangya, Juhász, Elek, Stopira - Nego, Huszti, Hadzic, Petrjak - Pantics, Hodzic. A Gyirmótnál több korábbi játékosunk is helyet kapott: nyáron távozó kapusunk, Hársfalvi András, 2011-es bajnokunk, Lipták Zoltán, illetve 2010-es ezüstérmesünk, Présinger Ádám.

Gyirmóti lehetőségekkel kezdődött a találkozó. A 3. percben Villám gyorsan végzett el egy szabadrúgást, amely meglepte a sorfalat instruktáló Kovács Dánielt, de kapusunk nagy vetődéssel kitolta a kísérletet. A 11. percben Stopira hazaadását csípte el Szarka és jobb oldalról ballal a sarkot vette célba, Kovács ismét szépen védett. A 15. percben megszereztük a vezetést. Huszti 35 méteres, bal oldali szabadrúgása szépen tekeredett középre, ahol Juhász emelkedett a legmagasabbra és a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

Öt perccel később Herjeczki tekert ballal, 22 méterről, a labda elzúgott a jobb kapufa mellett. A 27. percben Huszti távoli kísérlete kerülte el a kaput, néhány perccel később Szarka pörgetett Herjeczki elé, aki jócskán fölé lőtt a tizenhatoson belülről. A 37. percben egyenlítettek a vendégek. Villám lapos beadása Kontárról pattant hátra, középre, ahonnan Heffler Norbert ballal, higgadtan lőtt a jobb alsóba (1-1).

Négy perccel később Hodzic ugratta ki egy labdaszerzés után Husztit, aki a jobb oldalon befutó Negóhoz passzolt. Francia-magyar játékosunk átvétel után a hosszúba lőtt (2-1).

A játékrész utolsó percében egy beadást a Vidiben ma debütáló Pantics ballal lőtt a bal kapufa mellé, szerb játékosunk azonban a második félidőre már nem futott ki: Futács Márkó váltotta. A vendégek részéről Szabó Lukas, Vogyicska, Zeke, Krebsz, Lázár Patrik és Koltai álltak be, a felállás a következő lett: Hársfalvi - Krebsz, Lipták, Villám, Zeke - Koltai, Kontár, Lázár P. - Vogyicska, Szarka, Szabó L.

A 47. percben Hodzic tört be a tizenhatosra és élesen beadott, a labda egy védőről a felső lécre, onnan vissza a mezőnybe pattant. Az 55. percben Petrjak löbbölt középre, Futács félollózó mozdulattal lőtt volna a hálóba, de nem sikerült a kapuba továbbítani. A 60. percben Vogyicska lövését húzta le Kovács Dániel. A 65. percben Huszti szögletét Elek bólintotta a kapuba 8 méterről (3-1).

A gól után Szarka helyére Mayer Ádám jött. Két perccel később Koltai lövése ment mellé 15 méterről, majd Kontár bombázott fölé. A 74. minutumban Mayer jobblábas lövése pattogott el keresztbe kapunk előtt, majd Vogyicska 20 méteres kísérlete sem ért célt. A 78. percben Stopira beadását Futács bólintotta rá, de Hársfalvi hárított. A 80. percben újabb kapufa borzolta a kedélyeket: Vogyicska találta el a felső lécet 15 méterről, de gól ebből sem született. A 88. percben Hangya tette vissza az érkező Negónak, aki 14 méterről egyből lőtt, Hársfalvi fölé tolta.

Több helyzet már nem adódott a mérkőzésen, csapatunk - válogatottjait nélkülözve is - magabiztosan, 3-1-re győzte le a Gyirmót csapatát.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek