hu en
2019. Augusztus 29. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
1-1-es döntetlent játszott a Vidi II a mongol válogatott ellen

A belső-ázsiai ország felnőtt válogatottja Telkiben edzőtáborozik augusztus végéig, szerda délután pedig NB III-as csapatunkkal játszott nemzetközi felkészülési találkozót.

Talán csak kevesen emlékeznek rá, de 6 esztendővel ezelőtt már játszott egy különleges nemzetközi edzőmeccset a Vidi II - akkor a katari Al-Shahania együttese látogatott Sóstóra. Szerda délután egy újabb nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályára Tímár Krisztián fiatal gárdája, ellenfelünk ugyanis az augusztus 30-ig Telkiben edzőtáborozó mongol felnőtt válogatott volt.

A belső-ázsiai ország csapata Japánnal, Kirgizisztánnal, Mianmarral és Tádzsikisztánnal került egy vb-selejtező csoportba, és augusztus 19. és 30. között Telkiben, a magyar válogatott edzőközpontjában készülnek az utóbbi kettő elleni szeptemberi mérkőzésekre, melyek Ulánbátorban kerülnek megrendezésre.

A Vidi II a Németh - Major, Vágó, Tóth, Illés - Őri, Lipóth - Molnár, Gyürki, Hajdinger - Horváth kezdővel nézett farkasszemet Mongóliával. Jó iramban kezdődött a találkozó, az első percekben mindkét csapat kapusának bravúrral kellett védenie egy-egy közeli ziccert. A folytatásban aztán a mongolok valamivel többet birtokolták a labdát, de a veszélyesebb helyzeteket mi alakítottuk ki. A 23. percben az ifjú Hajdinger Raul Zoltán lőtt hatalmas gólt egy látványos akció végén, melynek köszönhetően 1-0-ás előnnyel vonulhattunk a félidei szünetre, hiszen a hátralévő bő húsz percben nem született újabb találat.

A második félidőben mindkét csapat sokat cserélt, nálunk pályára lépett Pető, Ódor, Tajti, Dinnyés, Béres, Horváth, Szalai és Kojnok is míg a mongol válogatottban ott volt az a Ganbold Ganbajart is, aki tavaly írt alá 17 esztendősen szerződést a Puskás Akadémiával és ott az NB III-as együttesben már többször pályára lépett. Ebben a játékrészben is adódtak gólszerzési lehetőségek mindkét oldalon, a 80. percben ez végül a mongol válogatottnak sikerült, egy gyors kontra végén egyenlítettek. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, második csapatunk egy jó iramú meccsen 1-1-es döntetlent játszott a mongol válogatott ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek