hu en
2019. Augusztus 23. 17:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Hétvégén kezdődik az utánpótlás-bajnokság

U14-es és U15-ös csapatunk Székesfehérváron, U16-os és U17-es együttesünk Kecskeméten lép pályára szombaton, míg a többi korosztályunk később kezdi meg a pontvadászatot. 

Közel két és fél hónap szünet után augusztus 24-én, szombaton elkezdődik az utánpótlás-bajnokság új idénye. A nyári felkészülésről, valamint a célkitűzésről Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgatót kérdeztük.

"Kemény, jó felkészülésen vagyunk túl, minden korosztályunk nagyon jól dolgozott a nyári szünetben. A keddi és csütörtöki napokon végig két-két edzéssel készültünk. Fizikailag és taktikailag is sikerült az előre eltervezett munkát elvégeznünk annak ellenére is, hogy olykor extrém időjárási körülmények nehezítették a munkánkat. Azokon a napokon, amikor két edzés volt, végig együtt voltak a csapatok, ilyenkor közös étkezésekkel is segítettük a felkészülésben részt vevők munkáját. Augusztusban az utánpótlásunkban dolgozó sport-pszichológus és dietetikus is bekapcsolódott a munkába. Azt nyilván sajnáljuk, hogy az idény végén meghatározó, válogatott szintű játékosok távoztak tőlünk, ugyanakkor sikerült olyan tehetséges, fiatal labdarúgókat leigazolnunk, akikben nagy potenciál van. A kitűzött céljaink nem változtak, továbbra is az a filozófiánk, hogy a játékosok egyéni képességeinek fejlődésére helyezzük a hangsúlyt. Azt szeretnénk, ha Vidi-szintű labdarúgók kerülnének ki az utánpótlásunkból. Ennek érdekében - ahogy azt júliusban már elmondtam a klubhonlapnak - a nyár folyamán két utánpótlás-játékossal kötöttünk szerződést, további négy labdarúgóval pedig jövőre szeretnénk."

Augusztus 24-én, szombaton délután 13 órától az U14-es és az U15-ös csapataink a PMFC ellen lépnek pályára a MOL Fehérvár FC utánpótlásközpontjában, míg az U16-os és 17-es együtteseink ugyanezen a napon Kecskeméten kezdik meg a bajnoki szereplésüket. A kisebb korosztályok valamint az U19-es csapatunk számára később indul a szezon. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek