hu en
2019. Augusztus 22. 13:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Reakció Cosmin Contra román szövetségi kapitány szavaira

Kovács Zoltán sportigazgató reagált a Rus Adriánnal kapcsolatos nyilatkozatra.

Előzmények

Szerda este jelent meg a rangado.24.hu oldalon egy hír, ami a román sport.ro oldal írására hivatkozva többek között a következőket írja a Vidi védőjéről, a román-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Rus Adriánról: "Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla… Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó" - mondta a cikk szerint Cosmin Contra román szövetségi kapitány.

Reakció

A hírt több magyar oldal is átvette, klubunk részéről Kovács Zoltán sportigazgató reagált.

"Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A MOL Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Rus Adriánon kívül Georgi Milanov, Visar Musliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni" - nyilatkozta a felmerült kérdésekkel kapcsolatban Kovács Zoltán sportigazgató.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek