hu en
2019. Augusztus 04. 20:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos győzelem a bajnoki nyitányon

Futács és Hodzic is duplázott, 4-2-re győztünk az újonc Kaposvár ellen.

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában az újonc Kaposvár látogatott a MOL Aréna Sóstóba. A csütörtöki EL-mérkőzéshez képest hét helyen változtatott a kezdőn Marko Nikolics vezetőedző, kikerült Fiola, Elek, Huszti, Nikolov, Stopira, Scsepovics és Milanov, lehetőséget kapott Rus, Petrjak, Hadzic, Kovács, Hodzic, Futács és Hangya.

Remekül kezdtük a találkozót, az 5. percben már 1-0 volt az eredményjelzőn: Petrjak lövése megpattant egy védőn, pont Futács elé, aki ballal lőtt, a labda a felső lécről vágódott a hálóba (1-0).

Sajnos nem kellett sokat várni a válaszra, két perccel később Vachtler gyenge lövése ment volna mellé, de Ádám beletette a fejét a labda útjába, ami így a bal alsóban kötött ki (1-1).

A 13. percben Ádám szabadrúgásból veszélyeztetett, lövése azonban elment a bal felső mellett. A 15. percben Hodzic akciója után még védett Pogacsics, egy perccel később viszont már tehetetlen volt, Hangya játszott a védelem mögé, Hadzic középre passzolt, ahol Hodzic berobbant és két lépésről a kapuba bombázott (2-1)!

Az ismét megszerzett vezetés után is támadásban maradtunk, Futács éles beadása, majd Kovács lapos lövése is veszélyes volt. A 36. percben Hadzicot egy sérülés miatt le kellett cserélni, Nikolov érkezett helyette. Öt perccel a szünet előtt Kovács remek beadása ment el keresztben, a hosszún érkezett Hodzic és bevetődve a kapuba talált (3-1).

A maradék pár percben két újabb gólt is szerezhettünk volna, előbb Juhász fejese kerülte el kevéssel a kaput, majd Futács pörgetett nagy helyzetben a bal alsó mellé. A hosszabbítás perceiben teljesen váratlanul szépítettek a vendégek: egy Vachtler-beadást kivágtunk, Yakymiv nem túl erősen lőtt, de a labda éppen a Negóval egyvonalban helyezkedő Ádámot találta meg, aki átvétel után közelről a jobb alsóba passzolt (3-2).

3-2-es Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második félidő elején Kovács és Petrjak lövését is blokkolták a kaposvári védők, majd Hangya bombája szállt kapu mellé. Az 59. percben Hodzic cselezte ki Hadarót, ballal csavart 11 méterről, Pogacsics hatalmas bravúrral kitornázta szögletre a labdát. A 62. percben tovább növeltük előnyünket: Nego adott be, Petrjak a hosszún kapura fejelt volna, de középre ment a játékszer, ahol Futács gyorsan reagált és a hálóba bólintott (4-2)!

A 69. percben Futács csípett el egy magas keresztpasszt és teljesen zavartalanul vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta ellőni Pogacsics mellett. Nyolc perccel később Pátkai jobb külsővel tökéletesen pörgetett Petrjak elé, aki ziccerben ballal tüzelt, Pogacsics kitolta!

A 82. percben Nagy szabadrúgását fogta biztosan Kovácsik, majd két perc múlva újra Nagy került helyzetbe, ezúttal fölé lőtt. A meccs utolsó említésre méltó momentumaként Huszti lőtt a 90. percben, pont Pogacsics kezébe.

4-2-re győztünk a bajnoki nyitányon, a 2. fordulóban a Puskás Akadémia vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek