hu en
2019. Július 25. 21:57  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos előnyből várjuk a Vaduz elleni visszavágót

Stopira korai fejesével 1-0-ra vertük a liechtensteini együttest.

Csütörtök este a liechtensteini kupagyőztes FC Vaduz ellen léptünk pályára az EL második selejtezőkörének odavágó mérkőzésén a Pancho Arénában. Ellenfelünk idén 47. alkalommal hódította el hazája kupáját, ez egyébként világrekordnak számít. Az első selejtezőkörben mi a montenegrói FK Zeta együttesét búcsúztattuk 5-1-es összesítéssel, míg a Vaduz az izlandi Breidablikon lépett túl 2-1-es összesítéssel. 

Ragyogóan kezdtük a meccset, hiszen már az 5. percben megszereztük a vezetést, miután Huszti szögletét Stopira fejelte a vendégek kapujába (1-0). Védőnk, akárcsak 2017 augusztusában, amikor gólt szerzett a Ferencváros ellen, ezúttal is a kispadunkhoz szaladt, és a kispadról Vinícius mezét elkérte, majd azt a magasba emelte - így kívánt jobbulást csapattársának és barátjának, a sérüléssel bajlódó Vininek. 

  Stopira gólöröme 2017 augusztusában az FTC ellen, valamint 2019 júliusában az FC Vaduz ellen.

A 9. percben ismét Huszti kanyarított egy szögletet a kapu elé, ezúttal Juhász fejelt kapura, Büchel azonban vetődve védeni tudott. A 20. minutumban Huszti végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, a labda azonban elakadt a sorfalban. Tíz perccel később Scsepovics lapos lövését védte a vendégek kapusa. Az első félidő utolsó 15 percében kiegyenlítettebb lett a játék, néhány lehetősége a Vaduznak is volt, de komolyabb gólhelyzetet nem alakítottak ki a vendégek.

Szünetben Elek helyére Pátkai állt be, a 47. percben pedig közel járt Stopira a duplázáshoz, Milanov beadását öt méterről alig fejelte kapu mellé. Néhány perccel később Scsepovics hozta játékba bolgár támadónkat, aki 19 méterről nagy erővel kapura is lőtt, a labda azonban elakadt egy védőben. Tíz perc elteltével Milanov szögletét Stopira a levegőbe fejelte és centire pontosan a bal felső sarokba hullott volna a labda, Büchelnek bravúrra volt szüksége a védéshez! A 69. percben Milanov szöktette Scsepovicsot, aki 17 méterről egyből kapura tekert, Büchel újabb bravúrt mutatott be.

A 80. percben jártunk, amikor a vendégek 17-ese, Schwizer 25 méterről eresztett el egy hatalmas bal lábas bombát, a középre tartó lövést Kovácsik magabiztosan fogta meg, akárcsak négy perccel később Dorn Pius éles szögből leadott lapos kísérletét. A 7(!) perces hosszabbítás elején Petrjak lőtt hatalmas helyzetben 12 méterről fölé, a 95. percben pedig Milanov szabadrúgását fogta a vendégek kapusa.

Több találat nem született, 1-0-ra győztünk az EL második selejtezőkörének első meccsén.

Csapatunk tehát egygólos előnnyel utazik jövő héten Vaduzba a visszavágóra!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek