hu en
2019. Július 18. 22:10  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
EURÓPA LIGA
Gól nélküli döntetlen a visszavágón, összességében magabiztos továbbjutás a Zeta ellen

A montenegrói bronzérmessel vívott második EL-meccsen nem született gól, de az első találkozón szerzett négygólos előny - 5-1-re nyertünk Podgoricában - nem forgott veszélyben.

5-1-es idegenbeli sikerünk után a Pancho Arénában fogadtuk a montenegrói FK Zeta Golubovci együttesét az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján csütörtök este. Marko Nikolics vezetőedző három helyen változtatott az odavágóhoz képest: Milanov, Fiola és Nikolov kikerültek, Petrjak, Huszti és Kovács pedig bekerültek a kezdőbe.

Nagy lendülettel kezdtük a meccset, a 7. percben Huszti felívelése Juhászról pattant középre, ahol Stopira és Hadzic belekanalazott a labdába, majd Scsepovics nagy helyzetben, ballal nem igazán találta el a játékszert. Fél perccel később Stopirát kereste egy beadás, balhátvédünk fejjel veszélyeztetett, de Akovic kapus a helyén volt. A 10. perc kezdődött el amikor Nego az alapvonal közeléből centerezett, Huszti berobbant és jobbal fölé lőtt. Negyedóra elteltével Kovács beadása ment el keresztbe a tizenhatoson belül, a hosszún Petrjak mellel levette, majd ballal, Tuzovic szorításában bombázott, az életerős löket elzúgott a felső léc fölött.

A folytatásban is mi irányítottunk, de az újabb komoly helyzetre a 34. percig kellett várni, amikor egy remek összjáték végén Petrjak jobbal átbökte a védő fölött, majd pattanás után ballal tüzelt, de a nagy kedvvel játszó ukrán szélsőnk ezúttal is célt tévesztett. (Időközben eldőlt, hogy a második selejtezőkörben a Liechtenstein Kupa-győztes FC Vaduz lesz az ellenfelünk, ugyanis hazai pályán 2-1-re legyőzte izlandi ellenfelét.)

A félidő vége előtt még Scsepovics elől tisztáztak a vendégek védői, majd véget ért a játékrész.

A második 45 perc is Vidi-akciókkal indult, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Egészen az 55. percig, amikor Hadzic váratlanul, 30 méterről tüzelt, lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. 10 perccel később a nem sokkal korábban beállt Milanov centerezését szedte össze Akovic. A 69. percben a Zeta előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség: egy védelmi zavar után Milojko lövését védte bravúrral Kovácsik, a kipattanót Goranovic fejelte mellé. Két perc múlva Nego próbálkozott távolról, nem talált kaput.

A 74. percben Petrjak indult el egy belöbbölt labdára, Djordjije Vukcevic ellökte, második sárgával kiállt a montenegrói játékos. A 81. percben Futács fordulásból lőtt, ám nem túl erősen, Akovic könnyedén védett. Az utolsó percekben Juhász és Stopira is fejjel próbálkozott, egyikből sem lett gól, maradt a 0-0. 

Összesítésben 5-1-gyel jutottunk a második körbe, ahol a liechtensteini FC Vaduz lesz az ellenfelünk. A párharcot Felcsúton kezdjük július 25-én, 20.00-kor.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek