hu en
2019. Július 16. 13:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu, honvedfc.hu
EURÓPA LIGA
A magyar bajnokság gyűjtötte a legtöbb koefficiens pontot az első selejtezőkör odavágóin

A skót csapatokkal együtt vezetjük ezt a statisztikát.

Remek eredményt ért el a MOL Fehérvár FC az FK Zeta Golubovci elleni Európa Liga-selejező odavágóján: együttesünk 5-1-es sikert aratott Podgoricában. Nemcsak együttesünk végzett azonban jó eredménnyel az első összecsapáson, hiszen a másik három induló, a Ferencváros, a DVSC és a Honvéd is győzelemmel tudta le a szerda-csütörtöki összecsapásokat - ez pedig az élre repítette a magyar pontvadászatot.

Az első selejtezőkörben az elsők között

Az UEFA az országkoefficienst úgy számítja, hogy az induló csapatok által elért pontszámokat (selejtezős győzelem 1 pont, döntetlen 0,5 pont, a csoportkörért bónusz jár) elosztja az induló csapatok számával.

Rajtunk kívül mindössze egyetlen egy olyan nemzet akad, amely már most négy csapattal kapcsolódott be a sorozatba és azok mindegyike nyert (ez meglehetősen erős szűkítésnek tűnik, de 23 ilyen ország van): Skócia.

A skótok részéről a Celtic a Sarajevót (BIH), Rangers a St. Jospeh's-et (GIB), az Aberdeen a RoPS-t (FIN), a Kilmarnock pedig a Connah's Quay-t (WAL) győzte le, míg a Ferencváros a Ludogorets-nél (BUL), a Debrecen a Kukesinél (ALB), a Honvéd pedig a Zalgirisnél (LTU) bizonyult jobbnak - ez összesen 4 pontot jelent mindkét ország számára, amelyet az induló csapatok számával, azaz 4-gyel elosztva 1-es érték jön ki.

A kassiesa oldalán elérhető statisztikák alapján ezzel a magyar (és a skót) bajnokság most a 9. helyen áll a 2019-20-as szezonban, ám az előttünk álló 8 nemzetből 6 (angol, spanyol, német, olasz, francia, orosz) képviselői még nem kapcsolódtak be a küzdelmekbe, csupán a biztosan csoportkörös együtteseik miatt állnak több ponttal, míg Andorra és Koszovó csapatai már az előselejtezőkben elkezdték szereplésüket és így 5, valamint 7 mérkőzésen vannak túl.

A magyar bajnokság csapatai a csoportkörös lebonyolítások kialakítása óta még sohasem nyertek 4-ből 4 mérkőzést a nemzetközi sorozatok egyazon fordulójában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek