hu en
2019. Július 10. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: FKZeta.net
ELLENFÉL-LES
Több meghatározó játékos is távozott a nyáron az FK Zetától

A gárda mindkét, 2018-19-es idényben védő kapusa távozott a nyáron; kölcsönből visszatérő és volt kecskeméti hálóőrökkel pótolták őket.

Csütörtökön 20:30-as kezdettel a montenegrói FK Zeta Golubovci lesz a MOL Fehérvár FC első ellenfele az Európa Liga 2019-20-as idényében. Az odavágóra Podgoricában, a Stadion Pod Goricomban kerül sor. Ellenfelünk 22 játékost nevezett a sorozatra, közülük kerülhet ki a kezdő tizenegy.

Nya-Vedjit és Soppót nem nevezték

Ahogy arról a Zetát bemutató korábbi cikkünkben beszámoltunk, a montenegrói pontvadászat előző idényében bronzérmet szerző gárda gólfelelőse, a mindössze 19 esztendős, de már csaknem 100 élvonalbeli meccset maga mögött tudó, 2018-19-ben 17-szer is betaláló Nikola Krstovic visszatért a Crvena Zvezdához. 

Pótlására két afrikai támadót, a 21 éves, togói Elom Nya-Vedjit és a 34 esztendős, kameruni Alphonse Soppót szerződtette a klub - mindkettőt a rivális Rudar Pljevljától -, de ezúttal egyikőjük sem került nevezésre, helyi sajtóértesülések szerint a játékengedélyükkel kapcsolatos problémák miatt.

Szintén elhagyta a klubot nyáron (és a Partizanhoz igazolt) az eddigi csapatkapitány, Igor Vujacic.

Az egyébként is alacsony átlagéletkorú gárdába így több saját nevelésű fiatalt nevezett Dejan Roganovic vezetőedző: az 1999-es születésű Davor Kontic-ot, a 2001-es Mijat Lambulic-ot és a 2003-as (!), azaz mindössze 16 éves Matija Lambulic-ot. Érdekesség, hogy mindannyiuknak van már első osztályú rutinja, hárman együtt összesen 14-szer játszottak, de alapvetően a Zeta utánpótlás-csapatait erősítették 2018-19-ben.

Kapuscserék

Július elején távozott a klubtól a moldáv válogatott első számú hálóőre, Stanislav Namasco, illetve cseréje, Stefan Spasojevic is, helyükre ketten érkeztek: Danilo Raicevic kölcsönből tért vissza, míg Zoran Akovic-ot a szerb Novi Pazartól szerződtették. A 33 esztendős Akovic 2011 tavaszán a Kecskeméti TE-t erősítette, az NB I-ben 5-ször ült a kispadon, a Magyar Kupában és a Ligakupában egyszer-egyszer védhetett. Ő a Zeta egyetlen teljesen új játékosa, akit neveztek a MOL Fehérvár FC elleni párharcra.

Az FK Zeta Golubovci teljes nevezett kerete az alábbi linken érhető el.

Edzőmérkőzések

A Zeta a felkészülés során két meccset játszott és találkozott a bajnokságban rivális Buducnost Podgorica, valamint OFK Petrovac gárdáival is. Előbbivel június 26-án 1-1-re végzett, utóbbitól július 3-án 1-0-ra kikapott.

Múlt szerdán a kezdőcsapat az alábbi volt: Raicevic, Knezevic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic, Milojko, S. Krstovic, Goranovic, Bosnjak, S. Vukcevic, I. Vukcevic.

CÍMKÉK
2019-2020 UEFA Európa Liga FK Zeta Golubovci - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek