hu en
2019. Július 09. 08:00  -  Guber Péter   -   Fotó: fcdinamo.ge
EURÓPA LIGA
Giorgi Vadachkoria vezeti a Zeta elleni odavágót

Berecz Zsombor és Géresi Krisztián már személyesen is találkozott a 42 esztendős sípmesterrel.

Az UEFA Játékvezetői Bizottsága kijelölte a MOL Fehérvár FC idei első tétmérkőzésének játékvezetőjét. Az FK Zeta ellen csütörtökön 20:30-kor kezdődő EL-selejtezőre a kiválasztott a grúz Giorgi Vadachkoria lett.

A 42 éves sporttárs nemzetközi karrierjének eddigi legnagyobb renoméval bíró találkozója egy 2008-as Spanyolország-Chile barátságos összecsapás volt, a felnőtt válogatott találkozók közül még két meccse volt, Örményország mindkétszer 0-0-s döntetlent ért el (Fehéroroszország és Észtország ellen).

Vezetett még U19-es és U21-es válogatott mérkőzéseket, valamint 8 EL- és 1 UEFA Kupa-selejtezőt is és érdekesség, hogy mind a kilencet különböző szezonokban. Tavaly az FC Stumbras Kaunas-Apollon Limassol FC (1-0) mérkőzés jutott neki az első selejtezőkörből. 2014-ben a Máltai Kupa negyeddöntőjében működött.

171 grúz bajnoki mellett 2018-ban ő kapta a Grúz Kupa fináléját is, melyet tizenegyesekkel a Torpedo Kutaisi nyert. Magyar vonatkozás, hogy 2016-ban U21-es nemzeti csapatunk Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére is őt jelölték ki, ráadásul jelenlegi keretünkből akkor mindvégig a pályán volt Berecz Zsombor, csereként pedig beállt Géresi Krisztián.

Vadachkoria segítői csütörtökön Chigogidze, Menteshashvili és Kikacheishvili lesznek - mindannyian honfitársai.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek