hu en
2019. Július 07. 11:54  -  Guber Péter
EURÓPA LIGA
Befejeződtek az Európa Liga előselejtezői

Hamarosan a MOL Fehérvár FC is pályára lép a sorozatban, amelytől hét csapat már búcsúzott.

Közeleg az FK Zeta Golubovci elleni első selejtezőkörös párharc odavágója, csapatunk július 11-én 20:30-tól lép pályára Montenegróban. Az Európa Liga kvalifikációs szakasza azonban nem most vette kezdetét, hiszen az előselejtezőket június 27-én, július 2-án és július 4-én rendezték, ennek eredményeképp pedig 7 csapat már búcsút intett a további küzdelmeknek.

Elsőként a koszovói KF Prishtina és a gibraltári St. Joseph's FC párharca ért véget, mivel utóbbi gárda hazájában csak egy UEFA-akkreditált létesítmény van és a szintén gibraltári Europa FC is otthon fogadta ellenfelét a visszavágón. A keddi összecsapáson az 1-1-es prishtinai meccset követően némi meglepetésre 2-0-ra nyertek a hazaiak, miután a 48. miutumban kettős emberelőnybe kerültek.

Csütörtökön bonyolították a maradék hat párosítás befejező találkozóit és a St. Joseph's mellett még két nem kiemeltnek sikerült kivívnia az életben maradást: az andorrai UE Engordany a kör koefficiens alapján legerősebb gárdáját, a San Marino-i La Fioritát ejtette ki (1-0, 2-1), az egész Európa Liga-sorozat koefficiens alapján leggyengébb csapata, az észak-ír Ballymena United FC pedig a feröeri NSÍ Runavík felett aratott győzelmet (2-0, 0-0).

A többi négy párharcban a papíron esélyesebbnek tartott csapatok léptek tovább, így az ötszörös észak-ír bajnok Cliftonville FC a walesi Barry Town FC ellen (0-0, 4-0); a gibraltári Europa FC az andorrai UE Sant Juliá ellen (2-3, 4-0), a feröeri KÍ Klaksvík a San Marino-i SP Tre Fiori ellen (5-1, 4-0), valamint a kör talán legerősebb csapata, a Honvédot 2018-ban kiejtő luxemburgi FC Progrés Niederkorn a cardiffi Metropolitan Egyetem csapata, a Cardiff MU FC ellen (1-0, 1-2).

CÍMKÉK
2019-2020 UEFA Európa Liga FK Zeta Golubovci - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek