hu en
2019. Július 03. 22:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
3-1-es győzelem a DAC ellen

A szerda esti találkozó volt a csapat utolsó felkészülési meccse az Európa Liga előtt. Nego Loic kétszer, Juhász Roland egyszer vette be a sárga-kékek kapuját.

A keddi, Topolya elleni döntetlen után szerdán a felvidéki DAC ellen lépett pályára csapatunk a Pancho Arénában. Vidi-mezben ezúttal a Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Nikolov, Hadzic – Nego, Scsepovics, Milanov tizenegy futott ki a pályára. 

Először Nego lövésénél veszélyeztettük a dunaszerdahelyiek kapuját, de a 16 méteres lapos próbálkozás elgurult a jobb oldali kapufa mellett a 18. percben. A 31. percben hatalmas helyzet maradt ki – Fiola blokkolt egy lövést, majd egy Nego-Milanov összejáték következett, amelynek végén szélsőnk Scsepovicshoz centerezett. Támadónk jól vette át a labdát, de estében az ötösön belülről centikkel a kapu mellé gurított.

Alaposan megélénkült ekkorra a mérkőzés, a 34. percben Divkovic lövése pattant Juhászról szögletre, majd a sarokrúgás után Bednár nem tudott mit kezdeni a labdával Kovácsik kapujától néhány lépésre. Szinte az ellentámadásból Scsepovics előtt adódott újabb sansz, de az előző három szezon házi gólkirálya jó lefordulás után 15 méterről a kapu fölé durrantott.

A 38. percben viszont már sikerült megszereznünk a vezetést! Stopira tette le a labdát Hadzicnak, aki remekül passzolt középre, a védők közül kibújó Nego pedig közelről nem hibázott (1-0)!

A játékrészt egy távoli Blackman lövés zárta, de Kovácsik magabiztosan ölelte magához a földön a labdát. 

A szünetben egyik csapat sem cserélt, de az eredmény gyorsan változott - az 50. percben Kovácsik passzát fülelte le Bilenkyi és az üres kapuba lőtte a labdát. Nyolc perccel később Scsepovics igyekezett visszavenni a vezetést, de próbálkozását hárította Jedlicka. A 61. percben az Eindhovenben nevelkedő magyar utánpótlás-válogatott, Kun Bertalan vette célba 25 méterről a kaput, Kovácsik azonban bravúrral hárított. Két perccel később ismét kapusunk volt munkában, ekkor Bilenkiy 19 méteres, ballábas lövését tolta ki a jobb alsó kapufa mellől. A 66. percben Cmelik lőtt majdnem öngólt Nikolov szöglete után, de végül tisztáztak a vendégek.

Hat perccel később ismét nálunk volt az előny! Nikolov újabb veszélyes sarokrúgását nagy erővel Juhász Roland fejelte a hálóba (2-1)!

A 84. percben ismét egy remek baloldali akció után szereztünk gólt - Nego ezúttal Stopira beadását vágta közelről a hálóba (3-1)!

Több érdekesség nem történt, így 3-1-es győzelemmel zártuk a nyári felkészülést. Legközelebb már tétmeccs következik, az Európa Liga első selejtezőkörének első mérkőzése, Montenegróban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek