hu en
2019. Június 29. 11:03  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
KÉPZÉS
Szalai Tamás és Juhász Roland is UEFA A-licences edzők lettek

Másodedzőnk és csapatkapitányunk is nyilatkozott a szeptembertől júniusig tartó képzésről.

Nemrég véget ért a Magyar Labdarúgó-szövetség A-licences edzői tanfolyama. Az UEFA által akkreditált képzésen klubunktól ketten is sikeres vizsgát tettek, méghozzá másodedzőnk, Szalai Tamás, valamint csapatkapitányunk, Juhász Roland.

"2014-ben végeztem a B-licences edzői tanfolyamot, ezt követően két évet kötelező valamely klubnál dolgozni, mielőtt el lehetne kezdeni az A-licencet. Ebből végül mintegy négy esztendő lett, hiszen még tavaly szeptemberben kezdődött a képzés és 10 hónapon át tartott. A vizsgák május végén-június elején voltak és örömmel mondhatom, hogy a tesztem kifejezetten kiemelkedő lett, 95%-os, majd a gyakorlati részén is a jobbak közé tartoztam. A tanfolyam elején még nem ülhettem le a kispadra bajnokikon, de aztán később hoztak egy szabályt, melynek értelmében a már beiratkozott, de még nem végzett edzők is megtehetik ezt, úgyhogy tavasszal már ott lehettem a szakmai stáb mellett mérkőzéseken is, ami jóleső érzés volt számomra. A regisztrációs kártyát erre az idényre is kikértem az MLSZ-től, úgyhogy semmi akadálya annak, hogy augusztus 3-án is ott lehessek a kispadon. Hosszútávú célom természetesen az, hogy a pro licences képzést is elvégezzem" - nyilatkozta Szalai Tamás.

Csapatkapitányunk, Juhász Roland is nyilatkozott a képzéssel kapcsolatban.

"Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, hiszen a pályafutásom végéhez közeledve egyre többet kell gondolnom a távolabbi jövőre is. Számomra ez egy összevont B- és A-licences képzés volt, ami szerencsés, hiszen alapvetően ezeket csak több év alatt lehet megszerezni, de nekem megadatott, hogy 9 hónap alatt teljesítsem. Ezúton szeretném ezt megköszönni a szövetségnek, a tanfolyam lebonyolítóinak és a klubnak is - természetesen a Vidinek is jóvá kellett hagynia a részvételemet és egy alkalom kivételével mindig ott is tudtam lenni a hétfői előadásokon. Fontos lépés ez, hiszen ezzel a végzettséggel NB II-ben már vezetőedző, NB I-ben pályaedző lehetek. Magán a képzésen egyébként számos korábbi csapattárs és ellenfél is részt vett, például Sándor György, Torghelle Sándor, Tóth Balázs, Gera Zoltán, Kanta József vagy Vanczák Vilmos. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják, attól, hogy jó játékosok voltak, jó edzők is lesznek. Én ezt nem gondolom így, rengeteget kell még tanulnom a szakmáról" - fogalmazott Juhász Roland.

CÍMKÉK
Szalai Tamás Juhász Roland
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek