hu en
2019. Június 27. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Döntetlennel zártuk az ausztriai edzőtábort

Pátkai révén vezettünk, de az utolsó 10 percre fordulva egyenlített a Baník Ostrava.

Barátságos, 2019-2020, Nyári felkészülési mérkőzések, Nyári felkészülésMeccs center 
1-1
(1-0)
Pátkai 18
MOL Vidi FC:
Tujvel -- Vinícius, Fiola, Elek, Kovács, Nego, Hodzic, Pátkai, Nikolov, Stopira, Scsepovics (Halmai 90)
Hruby 81
FC Baník Ostrava:
Lastuvka -- Procházka, Stronati (Celba 46), Helesic, Pazdera (Azevedo 46), Hruby, Kaloc, Granecny (Pokorny 46), Holzer, Diop (Baros 46), Sasinka
2019.06.27. SonnhofenHans Krogger Stadion32°C, fülledt

Az ausztriai edzőtábor záró felvonásaként a MOL Vidi FC csütörtökön délután a cseh bajnokság 5. helyezettjével, az FC Baník Ostravával mérkőzött.

A találkozón azon játékosaink kaptak szerepet, akik a Wolfsberger ellen nem léptek pályára. Kezdőcsapatunk tehát így alakult: Tujvel - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Pátkai - Kovács I., Scsepovics, Hodzic.

A Milan Barost is soraikban tudó csehek a Lastuvka - Procházka, Stronati, Helesic, Pazdera, Hruby, Kaloc, Granecny, Holzer, Diop, O. Sasinka tizeneggyel vették fel a harcot, a 2004-es Európa-bajnokság gólkirálya a kispadon kapott helyet.

A találkozó első védése Tujvel nevéhez fűződött, miután Helesic baloldali beadását követően Sasinka közeli lövését hárította a 10. percben. A 18. percben megszereztük a vezetést! Egy középpályás labdaszerzést követően Scsepovics passzát még kétszer is blokkolták, de így is támadónknál maradt a labda, így Kovácshoz játszott, akinek a centerezését a két középhátvéd közül kibújó Pátkai Máté váltotta 3 méterről gólra (1-0).

A 36. percben Hodzic igyekezett egy távoli próbálkozással meglepni Lastuvkát, de a rutinos hálóőr könnyedén védett. Egy perccel később Helesic beadásáról maradt le centikkel Diop. A 43. percben Granecny szerzett labdát a térfelünkön, majd végigszáguldott a pálya közepén, lövése pedig Viníciusról pattant szögletre. Az első félidőben nagyobb helyzet már nem adódott egyik csapat előtt sem, egygólos előnnyel kezdtük a második játékrészt. 

A második negyvenöt perc első fele különösebb izgalmak nélkül telt, a 63. percben Scsepovics ugyan egy szép támadás végén a felső lécet találta el, de a gól amúgy sem lett volna érvényes lesállás miatt. A 70. percben Hruby készült neki nagy műgonddal egy szabadrúgásnak, a kaput ugyan sikerült eltalálnia, de Tujvel a helyén volt. 

Kilenc perccel később az Ostrava tizenhatosának környékén járattuk a labdát, végül Stopira igyekezett élesen középre adni, de Lastuvka hárította a veszélyt. A 81. percben Hruby ezúttal sokkal jobban célzott, mint korábbi szabadrúgásánál és egy lapos ballábas lövéssel kiegyenlített (1-1). Nem sokkal a középkezdés után Fiola 18 méteres lövése ment el a kapu előtt keresztbe. A lefújás előtt még Nego került ziccerbe, de lövés helyett passzolt, Scsepovics pedig lesen volt. Az utolsó momentum a Baníké volt, a Baros fellökéséért megítélt szabadrúgást Hruby 17 méterről a kapu bal oldalába rúgta volna, de Tujvel résen volt, így végül 1-1-es döntetlent játszottunk a cseh élvonal ötödik helyezettje ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek