hu en
2019. Június 04. 13:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
VÁLOGATOTT
Pátkai Máté: "Az azerbajdzsáni mérkőzésre nehezebb felkészülni"

A horvátok ellen győztes gólt szerző középpályásunk szerint arra kell törekednie a magyar válogatottnak, hogy csak a második mérkőzésünkön boruljon a papírforma.

A MOL Vidi FC számára ugyan már véget ért a rekordhosszúságú, 2018-19-es idény, de klubunk néhány játékosa még nem vonult pihenőre, ugyanis a magyar válogatott még két mérkőzést játszik. Pátkai Máté az Azerbajdzsán elleni, június 8-i Eb-selejtezőt megelőzően az MLSZ telki edzőközpontjában sajtótájékoztatón állt az újságírók rendelkezésére.

"Továbbra is be-bevillan a horvátok elleni gól, de gyorsan elmúlik a siker íze és egyébként is azt vallom, hogy abból nem lehet megélni, hogy mi volt a múltban. Célunk nem lehet más, mint a két mérkőzésen a hat pont begyűjtése. Az első, azerbajdzsáni mérkőzés olyan szempontból nehezebb lesz, hogy nálunk alacsonyabban rangsorolt ellenfélről van szó, akikre a szurkolók többsége legyint, hogy kötelező a siker, de ez messze nem lesz rutinfeladat. A Wales elleni találkozóra könnyebb készülni, hiszen ők az esélyesek, jobb, értékesek labdarúgóik vannak - nemcsak Gareth Bale -, így mindenki feldobódott hangulatban lesz aznap. A nemzetközi futballban gyakran felborul a papírforma, nekünk most arra kell törekednünk, hogy az első meccsen ez ne történjen meg, a másodikon pedig igen!" - kezdte Pátkai Máté, aki már hosszabb ideje készül a nemzeti csapattal.

"Bízom benne, hogy a megszokottnál hosszabb, két hetes felkészülési idő pluszt fog jelenteni számunkra, még akkor is, ha az első időszakban nem teljes kerettel dolgozhattunk. Tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amelyeket a kapitány látni szeretne, és nemcsak az első, hanem a Wales elleni meccsen is, hiszen a kettő között valójában csak egy edzésünk lesz. Ami az azerbajdzsáni találkozót illeti, ahogy hírlik, meglehetősen meleg lesz és magas páratartalom, azaz teljesen más körülmények, mint az elmúlt napokban itthon. Erre igazából csak annyit tudok mondani, hogy Ecuadorban minden alkalommal ilyen állapotok fogadják az együtteseket, mégis sokszor sikerül nyerni a vendégeknek...A legfontosabb a mai európai futballban a szervezettség, ez jellemző volt ránk a horvátok elleni sikernél is, de mondhatnám klubcsapatomat, a Vidit is, hiszen többnyire ott sem egyéni teljesítményekkel értük el a bravúrokat, hanem kompakt játékkal. Az igaz, hogy hosszú idényen vagyok túl, de ez abszolút édes teher, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a nemzetközi kupában is remekül meneteltünk, illetve számításba vettek a nemzeti csapatnál is. Azonban a legutóbbi gólom ellenére sincs bérelt helyem a csapatban, azért meg kell küzdeni. A legutóbbi meccsből mindenki hurráoptimizmussal jött ki, ezt most újabb jó eredményekkel kell megtámogatnunk!" - értékelt középpályásunk a két Eb-selejtező előtt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek