hu en
2019. Május 19. 13:48  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Csereemberek góljaival nyert a MOL Vidi FC II

Második csapatunk roppant fontos 3 pontot szerzett a Sárvár elleni vasárnapi NB III-as bajnokin.

NB III Nyugati csoport, 2018-2019, Tavaszi szezon, 28. fordulóMeccs center 
2-0
(0-0)
Horváth 58, Kristán 74
MOL Vidi FC II:
Tujvel -- Joan Campins, Pratsler (Horváth 55), Hadzic, Zeke Márió, Takács Martin, Galacs Erik (Major 75), Szabó, Tarnóczi (Kristán 68), Mocsi, Lencsés

Sárvár FC:
Sásdi -- Nyírő, Kovács, Horváth, Hoós, Kun, Potyi (Koronczai 59), Skriba, Maráczi, Pados, Farkas
2019.05.19. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Szalai LászlóPerák AndrásMitók Patrik

Vasárnap délelőtt kiesési rangadót rendeztek a MOL Aréna Sóstóban, a MOL Vidi FC II a Sárvárt látta vendégül. Ősszel a két csapat sárvári találkozóján egy a 98. percben szerzett góllal tudott pontot menteni a Sárvár ellenünk. Tímár Krisztián ezúttal öt olyan játékosra számíthatott, akik az NB I-es keret tagjai (Tujvel Tomás, Joan Campins, Mocsi Attila, Szabó Bálint és Elvir Hadzic). A mieink 25 ponttal az utolsó előtti, 15. helyen álltak a találkozó előtt, míg a vendégek 28 ponttal a 12. helyről várhatták a kezdő sípszót.

A 3. percben egy oldalszabadrúgást íveltek a vendégek a 16-osunkon belülre, Hadzic a sárvári támadót megelőzve fejjel igyekezett tisztázni, a labda azonban eltalálta a kapunkat, Tujvelnek óriásit kellett védenie. A 11. percben Szabó játszotta tisztára magát, majd 13 méterről, nagy helyzetben kapu fölé lőtt. Öt minutummal később ismét a vendégek kerültek helyzetbe, ekkor egy távoli lövés változtatott irányt Mocsi lábán, a labda a jobb kapufa tövéről pattant az alapvonal mögé. A folytatásban egyre jobban beszorítottuk a Sárvárt a saját 16-osa elé, Joan Campins pedig rövid idő alatt kétszer is faképnél hagyta védőjét, és nagyszerű labdát kapva került helyzetbe, azonban mindkét alkalommal hárítani tudott Sásdi.

A második félidő elején Pratsler lőtt nem sokkal kapu fölé 17 méterről, majd az 58. percben megszerezte a vezetést a három perccel korábban csereként pályára lépő Horváth Bálint. Fiatal támadónk szép játék végén lőtt kapura, a labda elsőre még kipattant a kapusról, másodjára azonban nem hibázott Horváth (1-0). A gólunk után fellazult a vendégek védelme, jobban kitámadtak, mi pedig futószalagon dolgoztuk ki az újabb ziccereket. Néhány perc alatt Szabó, Takács és Galacs is betalálhatott volna a vendégek kapujába, de a befejezéseinkbe mindig becsúszott egy kis hiba. A 74. percben aztán a másik csereemberünk, Kristán Pál is eredményes tudott lenni, 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0).

Az utolsó percekben még újabb gólokat szerezhettünk volna, a legközelebb Szabó járt a gólhoz, de az egyébként nagyszerűen futballozó fiatal középpályásunknak ezúttal nem volt szerencséje, második csapatunk viszont így is magabiztos és roppant fontos győzelmet szerzett. Jövő héten Komáromba látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek