hu en
2019. Május 16. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Igor Krali / Pixsell
Armin Hodzic két Horvát Kupa után Magyar Kupát nyerne

Támadónk 2016-ban és 2018-ban Horvátországban, a Dinamo Zágrábbal diadalmaskodott.

A MOL Vidi FC 2019. május 25-én története során hatodik alkalommal játszik Magyar Kupa-döntőt. Csapatunk keretéből három labdarúgó szerepelt eddig győztes kupadöntőn: Anel Hadzic (2011 - Osztrák Kupa-döntő), Armin Hodzic (2016 és 2018 - Horvát Kupa-döntő) és Elek Ákos (2017 - Kazah Kupa-döntő).

Anel Hadzic a 2011-es Osztrák Kupa-győzelem élményeiről már mesélt honlapunknak, sorozatunk második részében Armin Hodzic eleveníti fel emlékeit a 2016-os és a 2018-as Horvát Kupa-döntőről.

"Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen két év alatt két győztes kupadöntőn is pályára léphettem Horvátországban. Mindkét alkalommal a Dinamo Zágráb labdarúgójaként jutottam el a fináléig. 2016-ban a Slaven Belupot győztük le a döntőben 2-1-re, két évvel később pedig a Hajduk Split ellen nyertünk 1-0-ra. Egyik kupagyőzelmet sem nevezném könnyű trófeának, de a Hajduk elleni döntő minden szempontból más volt, mint a 2016-os finálé. Horvátországban egy Dinamo - Hajduk meccs önmagában is derbinek számít, hát még ha a kupadöntőben találkozik a két csapat! Ráadásul 2016-ban épp a Hajdukot sikerült az elődöntőben kiejtenünk, két meccsen 6-0-ás összesítéssel, úgyhogy biztos, hogy már csak emiatt is vágytak a splitiek a revansra ellenünk a 2018-as kupadöntőben. Nagyszerű hangulatú meccset játszottunk, közel tízezer drukker volt a lelátókon, végül hatalmas küzdelemben nyertünk 1-0-ra. Mind a kettő Horvát Kupára nagyon büszke vagyok, de a második megszerzése sokkal nehezebb volt, elég ha csak a döntőig vezető utat nézzük, hiszen a negyeddöntőbe például csak büntetőrúgásokkal sikerült bejutnunk a Novigrad ellen. Nagyon bízom benne, hogy jövő hétvégén már egy Magyar Kupa aranyérem is bekerülhet otthon a gyűjteményembe. Mindannyian nagyon várjuk a Bp. Honvéd elleni döntőt, hosszú út vezetett idáig, remek csapatokat kellett legyőznünk menet közben, elég ha csak a Ferencvárosra vagy a Debrecenre gondolunk. Egy kupagyőzelemmel megkoronázhatnánk az idei szezonunkat" - árulta el honlapunknak Armin Hodzic.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek