hu en
2019. Május 11. 19:15  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen győztük le az MTK-t

Nyolc percig vezetett az MTK, majd fordítottunk, a hajrá pedig valóságos gólparádét hozott. 4-2-es Vidi-siker lett a vége.

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 32. fordulójában az MTK Budapest FC csapatát fogadta a MOL Aréna Sóstóban, azaz már biztosan bajnoki ezüstérmes együttesünk a kiesés ellen küzdő, a forduló előtt a 11. DVTK-val azonos ponttal álló kék-fehérekkel mérkőzött.

Kimaradt a meccskeretből az elhúzódó vírusfertőzéssel küzdő Juhász Roland, ott volt viszont a hosszú idő után visszatérő Fiola Attila. Jobbhátvédünk ezt megelőzően utoljára éppen az MTK elleni, 11 fordulóval ezelőtt játszott bajnokin lépett pályára. A DVTK elleni mérkőzéshez képest kikerült Kovács, Hodzic, Pátkai, Tamás és Milanov, míg Fiolán kívül Vinícius, Scsepovics, Hadzic és Huszti az első perctől kezdve a pályán lehettek.

Az MTK-nál az első csapattal már nem edző Vass Ádám mellett a sérült Ikenne-King és Kychak kapus, valamint az eltiltott Katona-Lencse páros hiányzott, az első 2019-es fellépését teljesítő Baki viszont ott volt. Lucsánszky Tamás 5-3-2-es felállásban küldte pályára csapatát, melynek jobb oldalt tagja volt a 18 esztendős, a kezdőbe először kerülő Banahene is, míg Pintér Ádám ezúttal védekező középpályást játszott. A bemelegítés során Selin is sérülést szenvedett, így Vass Patrik került be a kezdőbe.

Az első lehetőség együttesünk előtt adódott, amikor a 7. percben Scsepovics csípett el egy passzt és közelről a kifutó Horváthba pöckölt. Tíz perccel később Fiola adott be, Scsepovics csúsztatott, de nem tudta kapura irányítani a labdát, majd újabb két minutummal később Nikolov durrantott fölé a tizenhatos vonaláról.

A 22. percben cserére kényszerült az MTK: Pintér helyére Vogyicska állt. A 24. percben előnybe kerültek a vendégek, amikor Kanta 24 méteres kísérletét ugyan blokkoltuk, de a labda Diallo elé pattant, aki 8 méterről nem hibázott (0-1).

Tíz percet sem kellett várni egyenlítésünkre. A 31. percben Stopira passzával Scsepovics szépen fordult be, majd Hadzicot kereste a tizenhatoson. Lesen tartózkodó középpályásunk tétlen maradt, de Futács berobbant és elsodorta a labdát - őt pedig Horváth, így büntető következett. A labda mögé Huszti állt és magabiztosan a jobb alsóba lőtt (1-1).

A 36. minutumban kis híján visszaszerezte a vezetést az MTK, amikor Vogyicska pánikszerűen belekapott a labdába, amely éppen Bognárnak lett jó. A középpályás 17 méterről óriási lövést zúdított a kapura, de elment a bal kapufa mellett a játékszer. Másodpercekkel később Huszti az oldalvonaltól végezhetett el szabadrúgást és megtalálta Viníciust, aki szépen bólintott, de Horváth hárítani tudott. A következő akcióból Fiola remek első érintéssel átverte Vasst és Scsepovicsnak passzolt. Támadónk átvette és 17 méterről lőtt, a hálóőr azonban megint résen volt.

A félidő hajrájában előbb Scsepovics, majd Stopira szaladt el a bal oldalon és a tizenhatosra belépve Futácsot játszotta volna meg ziccerben, de mind a két alkalommal bravúrral mentettek a bekkek, így maradt az 1-1 a szünetre.

A második játékrész előtt nem történt csere és ezt a játékrészt is Vidi-helyzet vezette fel: az 51. percben Nego kapott pazar indítást Viínciustól, ám a labda egy kissé rossz ütemben pattant, így Nego ziccerben megpróbálta átemelni Baloghot, sikertelenül. Egy perccel később Scsepovics beadására Nikolov emelkedett - szokatlan kombináció -, de 10 méterről a földre fejelt. Az 55. percben Diallót Torghelle váltotta és ezután Kulcsár került helyzetbe egy lefejelt felívelést követően, ám estében fölé-mellé lőtt.

A 60. minutumban Stopira bólintott rá egy Huszti-szögletet, Horváth megint jó helyen volt. Két perccel később Kovács váltotta Futácsot, majd Scsepovics lökete kerülte el nagyon kevéssel a célterületet. Ezután viszont megszereztük a vezetést: formás összjáték végén Huszti Stopirának készítette le balra, beadásra. Balhátvédünk labdája megpattant, így előbb Scsepovicshoz, róla pedig a védők vonalában helyezkedő Nikolovhoz került, aki az ötösre lépve, becsúszva elkotorta Horváth mellett (2-1).

Szinte a középkezdésből egyenlíthetett volna az MTK: Kanta tolta a kapu felé a labdát jó 15-20 métert, majd 18 méterről ballal lőtt, de Kovácsik leért. A 70. percben Vogyicska veszélyes indítására csapott volna le Kulcsár, de kapusunk remekül mozdult ki és felszedte.

Ezekben a percekben kitámadott az MTK, a mi térfelünkön folyt a játék, a vendégek térfelén nagy lyukak tátongtak. A nyomásnak egy éles Vogyicska-lövés lett a jutalma - Kovácsik hárított -, de egy előre lőtt labdánál Huszti és Baki harcát követően utóbbinak mutatta fel a sárgát a játékvezető. Az első 2019-es mérkőzését játszó bekknek ez már a második volt, így ő kapta az MTK idényének első piros lapját.

Ezután Hadzic-ot Pátkai, Scsepovicsot Hodzic váltotta. A 84. percben végképp eldőlhetett volna a három pont sorsa. Továbbra is támadott a bennmaradásért az MTK, így Hodzic találta meg teljesen üresen Kovácsot. Középpályásunk ziccerben tolt és jobbról lőtt, Horváth védett, majd Kovács elé pattant vissza a játékszer és a tizenegyespont környékén levette, tolt egyet, de közelről megint Horváth védett.

A 87. percben aztán növeltük előnyünket: Huszti az alapvonal közeléből centerezett, Nego pedig érkezett a hosszún és két lépésről a kapuba lőtt (3-1).

A kétgólos előny nem tartott sokáig, ugyanis a 89. minutumban Bognár tolt befelé, majd Kulcsárhoz játszott. A támadó néhány méterről elpöckölte, a labda Kovácsikon felpattanva a kapuban landolt (3-2).

A 91. percben megint kettőre nőtt az előny, Kovács elé került a labda az ötösnél, középpályásunk pedig lőtt, Horváth lábbal csak beleért, róla a kapuba pattant a játékszer (4-2).

A hosszabbítás során valósággal sorjáztak a ziccerek, de újabb gól már nem esett, így 4-2-re vertük meg az MTK-t, amely ezzel a kiesőzónába csúszott. Legközelebb május 19-én, vasárnap lépünk pályára, az lesz a szezon utolsó bajnokija, mégpedig az NB I-től már elbúcsúzott Haladás otthonában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek