hu en
2019. Május 01. 11:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A kiesés ellen küzdő Diósgyőri VTK vendégei leszünk szombaton

Fernando csapata több mint fél éve a 10. és 11. helyen áll a tabellán és legutóbb 5 labdarúgóját nélkülözte sérülés miatt.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a már biztosan ezüstérmes helyen végző együttesünk a Diósgyőri VTK otthonába látogat. A találkozó május 4-én 17 órakor kezdődik a DVTK Stadionban.

A diósgyőriek az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évadban is a kiesés elkerüléséért küzdenek, egyelőre azonban a vonal alatt, a 11. pozícióban helyezkednek el, igaz, hátrányuk mindössze egy egység a Kisvárda mögött. A miskolciak egyébként a szezon egyetlen pontján sem helyezkedtek a 9.-nél magasabban és szeptember 15. óta még ott sem: az elmúlt 7,5 hónap során végig a 10-11. helyen álltak.

Keretük összértékét a transfermarkt.de portál egyébként az NB I-ben a legalacsonyabbra, 5,15 millió euróra taksálja, a legtöbbet pedig az egykoron a magyar válogatottnál is számításba vett Márkvárt Dávid (450 ezer euró) éri, utána az ukrán Shestakov, a koszovói Hasani és a korábbi Barcelona-nevelés Tajti Mátyás következik (mindannyian 400 ezer euró).

Házi gólkirályuk is ebből a trióból kerül ki Hasani révén, azonban vezető pozícióját akár egy mérkőzésen is elveszítheti, hiszen 5-nél tart, míg Vernes és Tajti 4-4, Mihajlovic 3 gólnál. A kanadai táblázaton egyébként Vernes vezet (4+4), Hasani 5+2-vel a második. A legtöbb játékperc nem kapusé, sőt: Antal Botond 1710-zel csak a 9. helyen áll csapaton belül. Az első így Dusan Brkovic (2475), majd Shestakov (2369) és Tamás Márk (2132) jön.

A Diósgyőri VTK keretében jelenleg három Vidi-kötődésű labdarúgó található. Makrai Gábor a Vidi és a Puskás Akadémia (közös) utánpótláscsapataiban nevelkedett, míg Tamás Márk és Szabó Bence nemcsak városunkban ismerkedtek meg a futballal, de Székesfehérváron is születtek. Utóbbi jelenleg is a MOL Vidi FC kötelékébe tartozik, kölcsönjátékosként rúgja a bőrt Miskolcon.

Fernando vezetőedzőnek az előző fordulóban több hiányzója is akadt: nem állt rendelkezésre sérülés miatt Bárdos Bence, Tomislav Mazalovic, Forgács Dávid, Ismaila Ousman és Makrai Gábor sem, Tajti Mátyás pedig éppen legutóbb tért vissza. Eltiltás miatt szombaton senki nem fog hiányozni a Diósgyőrből.

Érdekesség, hogy a DVTK 2018-19-ben már számos fiatal játékost kipróbált az NB I-ben: Tóth Borisz és Orosz Donát 1-1 mérkőzésük idején kevesebb mint 16,5 évesek voltak, az épp a legutóbbi két forduló során foglalkoztatott Korbély Kristóf szintén 19 év alatti, míg a háromszor bevetett Géringer Tamás 1999-es születésű.

A keret legmagasabb átlagos InStat-pontszámmal rendelkező játékosa Dusan Brkovic (248), a második Tamás Márk (239). A DVTK egyetlen játékosa sem nyújtott egy mérkőzésen olyan teljesítményt, amely bármely poszton az idény 10 legmagasabb értéke között lenne, viszont például a 29. forduló válogatottjába négy játékost is "delegáltak": Szabó Bencét, Polgár Kristófot, Dusan Brkovicot és Serhii Shestakovot.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek