hu en
2019. Április 27. 19:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen a Puskás Akadémia FC ellen

Milanov büntetőből szerzett vezetést a második félidő elején, a vendégek egy öngóllal egyenlítettek a mérkőzés végén.

OTP Bank Liga NB I, 2018-2019, Tavaszi szezon, 30. fordulóMeccs center 
1-1
(0-0)
Milanov 54
MOL Vidi FC:
Kovácsik -- Tamás, Vinícius, Juhász, Stopira -- Kovács, Nikolov, Pátkai, Nego -- Futács (Scsepovics 70), Milanov (Hodzic 88)
Kovácsik (ög) 84
Puskás Akadémia FC:
Hegedüs -- Nagy, Hadzhiev, Hegedűs, Poór (Heris 84) -- Benedik, Szolnoki -- Szakály (Kiss 62), Vega, Sós (Radó 73) -- Knezevic
2019.04.27. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó2585 nézőJátékvezetők: Kassai ViktorSzalai BalázsHorváth RóbertKepe ArnoldBogár GergőSzilasi Szabolcs

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 30. fordulójában azt a Puskás Akadémiát látta vendégül a MOL Aréna Sóstóban, amely ellen az első tíz NB I-es meccs során veretlenek maradtunk, a mostani kiírásban viszont mindkétszer vereséget szenvedtünk.

Marko Nikolics csapatából hiányzott a Ferencváros ellen kiállított Anel Hadzic, illetve a hosszabb ideje sérült Fiola Attila és Hangya Szilveszter. Visszatért viszont a kezdőbe a legutóbbi, Debrecen elleni kupaelődöntőn eltiltott Juhász-Vinícius páros.

Komjáti András gárdájából az elmúlt hetekhez hasonlóan hiányzott a sérült Varga József, Jozef Urblík és Balogh Balázs, illetve nem volt ott Osváth Attila, Tamás Nándor, Bachana Arabuli és a márciusban szerződtetett Tony Taylor sem. Jonathan Heris és Spandler Csaba a kispadra ülhettek le.

Az első félidőben az első helyzet a vendégek előtt adódott, akik a játékrész során szinte folyamatosan próbálkoztak távoli lövésekkel. Az 5. percben Gonzalo Vega durrantott fölé, majd Nikolov hasonló eredménnyel záruló szabadrúgása után egy elfejelt szöglet került éppen Szakály elé, aki 13 méterről lőtt, de Kovácsik fogni tudta.

A 19. és 22. percben előbb Szolnoki, majd Nagy is a tizenhatos előteréből eresztett meg lövéseket, de ezt követően a Vidi percei jöttek. Kovácsot szerelte Poór szögletre, ami három veszélyes lehetőséghez vezetett. Az első sarokrúgást Juhász fejelte vissza a rövidre, de Hegedüs óriási vetődéssel kitolta, majd az ismétlést Vinícius bólintotta, a kapus ebbe is beleért. Harmadjára megint Juhász ugrott, Hegedüs kilépett és a megcsúsztatott labdát az égbe paskolta, végül a gólvonal közeléből tisztáztak a védők.

A 28. percben Knezevic sistergős szabadrúgása zúgott el a léc fölött, két perccel később Nagy tüzelt, azt Kovácsik hárította. A 33. percben hosszan pattogott a labda a PAFC tizenhatosa környékén, szinte minden mezőnyjátékosunk érintette, az akció végén Vinícius lendületből érkezve, fellépve, 35 méterről lőtt. A veszélyesnek tűnő löket egy védőről pattant szögletre.

A 37. minutumban Nagy Zsolt egészen a tizenhatosunk vonaláig vezette a labdát és lőtt, de kissé eltörte, így elpattogott a kapu mellett, majd Sós ballábas lövését hárította Kovácsik. A 40. percben Kovács alakított ki ziccert. Milanov felívelésénél egy pazar átvétellel megkerülte Hegedűst, majd balról húzott a kapura, a kifutó Hegedüs fölött el is pöckölte, de az oldalhálóban csattant. Ez volt a félidő utolsó, említésre méltó jelenete.

A szünetben egyik edző sem cserélt. A 49. percben Nikolov emelt Nego elé, aki levette, majd a kifutó Hegedüs odapiszkált neki a tizenhatos sarkánál. Francia-magyar játékosunk nem esett el, Kassai pedig nem ítélt büntetőt.

Nem úgy, mint az 52. percben: Kovács vert át két védőt is, a tizenhatos vonalánál Nagy Zsolt rúgott oda a sípcsontjára, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Milanov állt és a kapu jobb oldalába bombázott (1-0).

A 60. percben Nego beadására Futács robbant be és fejelt veszélyesen, de végül elpattogott a bal kapufa mellett a labda. Ezt követően szinte teljesen eseménytelenül teltek a percek, néhány távoli kísérletet leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk.

A 84. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek egy igen peches találattal: Kiss beadása Vinícius, Juhász és Kovácsik között flipperezett, csapatkapitányunkról saját kapunk felé pattant, utoljára Kovácsik ért hozzá. Öngól (1-1).

A hajrára kissé kinyíltunk, Kiss Tamás szaladt el egy kontrával, a tizenhatos vonalán eltolta Vinícius mellett, majd helyzetben, jobbról lőtt, Kovácsik nagyot védett.

Döntetlennel zárult a találkozó, ami azt is jelenti, hogy a 2018-2019-es szezon bajnoka az FTC lett, előnyük behozhatatlan az utolsó három fordulóban. Mi ezüstérmesként zártuk ezt az idényt, 9 pont az előnyünk az Újpest és a DVSC ellőtt. 17 győzelem van csapatunk neve mellett, az üldözőké mellett 13 és 12, így három kör alatt már egyikük sem érheti el a 17-et.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek