hu en
2019. Április 26. 15:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
A kiesés ellen küzdő Puskás Akadémia FC látogat a MOL Aréna Sóstóba

A felcsútiak egy esetleges pontszerzéssel először kerülhetnének a 8. helynél feljebb a jelenlegi kiírásban.

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Puskás Akadémia FC gárdáját fogadja a MOL Aréna Sóstóban. A találkozó április 27-én, 17 órakor kezdődik.

Ahogy korábbi felvezetőnkben írtuk, ez lesz együttesünk 13. összecsapása - valamint összességében 55. NB I-es megyei rangadója - a felcsútiak ellen az élvonalban, az első 10 során pedig veretlenek maradtunk, azonban az előző két találkozót elveszítettük. Érdekesség, hogy a három mérkőzésen három különböző szakember ül a PAFC kispadján, hiszen szeptemberben még Benczés Miklós, februárban már Radoki János, áprilisban pedig Komjáti András volt a vezetőedző.

Utóbbi az idény során már a második időszakát tölti a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként: először az utolsó 2018-as fordulóban nevezték ki ideiglenesen, most pedig a 27. játéknapot követően. Komjáti egyelőre veretlen a PAFC élén, hiszen decemberben és most, a 29. fordulóban is a Mezőkövesdet győzte le csapatával, míg a 28. körben a Pakssal játszottak döntetlent.

A legutóbbi sikerrel a felcsútiak közel kerültek ahhoz, hogy az idény során először elmozduljanak a 8-12. helyek közül, ráadásul mintegy hét hónap után kerültek el a 9. pozícióból is. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a 7. MTK-val és 1-gyel vannak a 6. Mezőkövesd mögött.

Keretük összértékét 8,08 millió euróra taksálja a transfermarkt.de portál, a legtöbbet a horvát "gólzsák", a 2017-18 után idén is házi gólkirályi címre törő Josip Knezevic éri, 700 ezer eurót. Ő 10 gólja mellett gólpasszt még nem adott, de így is vezeti a PAFC kanadai táblázatát, mivel a második Arabuli 8 egységgel (5+3) követi. Knezevic egyébként messze nem a legtöbb játékperccel rendelkező felcsúti labdarúgó, hiszen csak 1398-nál tart az évad során - 9-szer egyáltalán nem lépett pályára, 4-szer be, 13-szor lecserélték. A legtöbbet Kiss Tamás (1775 perc) játszotta, őt Hegedűs János 1717-tel követi.

Ami az InStat-pontszámokat illeti, a télen szerződtetett Hadzhiev vezet (244), a már régóta mellőzött Danilovic kapus a második 243-mal. Varga József 238-cal áll. Az egy mérkőzésen hozott legmagasabb pontszámok tekintetében PAFC-játékos mindössze két poszton áll a top10-ben: a kapusok között Danilovic a 4. (325), míg a támadó középpályán Knezevic a 10. (308).

A PAFC-ban több egykori Vidi-labdarúgó is futballozik: az említett Danilovic és Varga József mellett Nagy Zsolt, valamint háromszoros bajnokunk, ellenfelünk csapatkapitánya, Szolnoki Roland is. Jelenleg is a Viditől szerepel kölcsönben Felcsúton Sós Bence.

Komjáti Andrásnak eltiltottja nem lesz, valamint visszatért sérüléséből Spandler Csaba és a legutóbbi meccsen Hegedűs János is. Az elmúlt találkozókról hiányzott viszont Dejan Trajkovski, Jonathan Heris, Balogh Balázs és Varga József.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek