hu en
2019. Április 16. 20:30  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Marko Nikolics: "Óriási gratuláció jár a csapatnak!"

A két vezetőedző értékelte a MOL Vidi FC - DVSC kupaelődöntő első mérkőzését.

Marko Nikolics:

"Óriási gratuláció a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy még hosszabb lett a sorozatunk: 13 mérkőzésből most már 12 alkalommal nyertünk, csak egyszer játszottunk döntetlent. Ráadásul ebből a sorozatból az utolsó hat meccs kifejezetten rangadó volt – a Debrecent és a Ferencvárost kétszer győztük le, az Újpestet és a Honvédot pedig egyszer. Ma megszerezhettük volna a második gólt, voltak ehhez lehetőségeink, de ez nem sikerült. A Debrecennek száz százalékos helyzete talán nem volt, de azért lövések, 16-oson belüli szituációk azért voltak az ő oldalukon is. Alapvetően azonban jól védekeztünk, a veszélyes pontrúgásaik ellen is. Négy fontos játékosunk hiányzott, Elek Ákos vírusfertőzés, Scsepovics, Fiola és Milanov sérülés miatt, de a többiek mindent kiadtak magukból és nagyon büszke vagyok rájuk. Most a regeneráció kerül előtérbe, készülünk a szombati Ferencváros elleni rangadóra, majd utána természetesen a DVSC elleni visszavágóra is. Az öltözőben annyit mondtam a csapatnak, hogy soha ne adják fel, küzdünk tovább a céljainkért a szezon végéig."

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a sok lap, valamint Marko Nikolics elküldése a kispadtól.

'Szó szerint annyit mondtam neki, hogy próbálja meg lapok nélkül kontrollálni a mérkőzést. Nem hagyta el csúnya szó a számat, amúgy nem is voltam különösebben ideges a találkozó alatt, talán háromszor álltam fel a kispadról. Úgy érzem, ma erődemonstrációt láttunk, nem csak ellenem, hanem a játékosaim ellen is. Mi sosem kérünk extra elbánást, a mi klubunktól nem szoktak olyan nyilatkozatokat olvasni, amiben panaszkodunk valamire, nem a negatívumokat, hanem a pozitívumokat igyekszünk megragadni. Most azt kérdezik tőlem, hogy mit szólok ahhoz, hogy kezezés miatt járt-e volna nekünk büntető? Azt hiszem, megszokhatták már tőlem, hogy nem szoktam ezeket a helyzeteket kommentálni, mégpedig azért, mert mi tiszteljük a játékvezetőket. De a tisztelet egy kétirányú utca. Legalábbis annak kéne lennie."

Herczeg András:

"Nem vagyok elégedett az eredménnyel, az első 15 percben tompák voltunk, a Vidi jól használta ki a hibánkat. Azt követően egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, rengeteget tettek a játékosok, jó volt a hozzáállásuk, remek megoldásaik voltak, csak dicsérni tudom őket, emelt fővel jöhettek le a pályáról. Amit ígértünk, - hogy mindent meg fogunk tenni - az látszott a pályán is. Örültünk volna, ha el tudunk érni egy találatot, akkor könnyebb lett volna otthon, hazai pályán. Ehhez higgadtabbnak kellett volna lenni a kapu előtt. A MOL Vidi egy kiváló csapat, nagyszerű edzővel, nem érzem, hogy különösebben kemények lettek volna. Mindkét gárda nagy akarattal futballozott, eredményt szerettünk volna elérni, de összességében nem volt durva a meccs. Ami a Szatmári-féle cserét illeti, Kusnyírral offenzívebbek akartunk lenni a szélen, szerettük volna megbontani ellenfelünket. A visszavágón nem szabad hibáznunk, mert a Vidinek nagyon kevés is elég ahhoz, hogy gólt érjen el, ráadásul nemzetközi szinten is igazolták már, hogy profin le tudnak hozni egy mérkőzést kapott gól nélkül. Az biztos, hogy otthon is mindent meg fogunk tenni a döntőbe jutás érdekében."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek